Παρασκευή 16 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΠΟΕ ΟΤΑ
Στόχος της να εμποδίσει την ανάπτυξη ταξικών αγώνων

Την πρόταση των ταξικών δυνάμεων για την οργάνωση και κλιμάκωση του αγώνα, για την καταδίκη συνολικά της αντεργατικής πολιτικής απέρριψε η συνδικαλιστική πλειοψηφία ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΑΣΚ (ΣΥΝ) στη χτεσινή συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στους ΟΤΑ.

Οι εκπρόσωποι της ΔΑΣ πρότειναν 48ωρη απεργία του κλάδου στις αρχές Οκτώβρη με προοπτική την πραγματοποίηση γενικής απεργίας. Να γίνουν συνελεύσεις και ενημερώσεις όλου του κλάδου για την ανάγκη κλιμάκωσης του αγώνα ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα. Να αρνηθούν συλλογικά και οργανωμένα να πληρώσουν τα χαράτσια, να αντισταθούν στις απολύσεις, στη λεηλασία των μισθών και των συντάξεων. Οι στόχοι αυτοί είναι δεμένοι με την πάλη για την καταδίκη της πολιτικής της κυβέρνησης του κεφαλαίου των κομμάτων που τη στηρίζουν, την πάλη για τη διαμόρφωση των όρων ανατροπής της εξουσίας των μονοπωλίων.

Η πλειοψηφία επέλεξε να γίνουν μια σειρά ανέξοδες δραστηριότητες αφήνοντας στο απυρόβλητο την αντεργατική πολιτική. Το ρόλο τους επιβεβαιώνει και η απόφασή τους να μη δεχθούν στη δύναμη της Ομοσπονδίας το Σωματείο Εργαζομένων στους Δήμους Βόρειας Εύβοιας γιατί έχει μέλη του συμβασιούχους με πλήρη δικαιώματα.

Την ίδια πρόταση έκαναν οι ταξικές δυνάμεις και στην άλλη Ομοσπονδία του κλάδου (ΠΟΠ ΟΤΑ) με την πλειοψηφία να κρατά την ίδια στάση.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ