Πέμπτη 15 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
Μπαράζ απολύσεων

Σε «Εθνική Ασφαλιστική» 150, στο ΕΚΕΨΥΕ 58

Στην απόλυση 150 εργαζομένων προχώρησε χτες η «Εθνική Ασφαλιστική» (μέλος του Ομίλου της Εθνικής Τράπεζας). Στο σύνολό τους οι εργαζόμενοι που απολύθηκαν δούλευαν 10 και 15 χρόνια στη θυγατρική.

Συνολικά, η εταιρεία απασχολούσε, πριν τις απολύσεις, 260 εισπράκτορες πανελλαδικά τους οποίους αντιμετωπίζει ως «εργολάβους», αφού εργάζονται με μπλοκ παροχής υπηρεσιών όλα αυτά τα χρόνια. Οι 150 εργαζόμενοι έμαθαν για την απόλυσή τους όταν η εταιρεία τους ειδοποίησε να παραδώσουν το χαρτοφυλάκιό τους με τη λήξη των συμβάσεών τους. Η εταιρεία σκοπεύει να αναθέσει την εργασία που εκτελούσαν σε άλλη ιδιωτική εταιρεία, προφανώς στο όνομα της μείωσης του μισθολογικού κόστους.

Απολύσεις και στο ΕΚΕΨΥΕ

Το μπουγιουρντί της απόλυσης πήραν και 58 εργαζόμενοι του Ελληνικού Κέντρου Ψυχικής Υγιεινής και Ερευνών (ΕΚΕΨΥΕ), που εργάζονται εδώ και πολλά χρόνια με συμβάσεις ορισμένου χρόνου ή συμβάσεις έργου. Εδώ και δυο χρόνια υπήρχε παράταση των συμβάσεων, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες του Κέντρου, λόγω των μεγάλων ελλείψεων και των συνεχών περικοπών.

Ηδη, εδώ και δύο μήνες οι εργαζόμενοι στο ΕΚΕΨΥΕ είναι απλήρωτοι και αντί να καλυφθούν οι ανάγκες ήρθαν και οι απολύσεις. Πέρα απ' την απώλεια της εργασίας για 58 οικογένειες κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς δομές στήριξης και περισσότεροι από 50 ψυχικά πάσχοντες που ζουν σε οικοτροφεία του ΕΚΕΨΥΕ. Ακόμα κινδυνεύει συνολικά το έργο του ΕΚΕΨΥΕ που διαθέτει το μεγαλύτερο δίκτυο υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας στη χώρα για παιδιά, εφήβους, ενήλικες και ηλικιωμένους με υπηρεσίες σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο, Βόλο, Λιβαδειά και Ζάκυνθο.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org