Πέμπτη 15 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Απειλούνται οι αναπηρικές συντάξεις και τα επιδόματα

Επίκαιρη Ερώτηση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ

Από πρόσφατη κινητοποίηση της ΣΕΑΑΝ
Από πρόσφατη κινητοποίηση της ΣΕΑΑΝ
Την ανησυχία για τις μαζικές περικοπές των αναπηρικών συντάξεων και των επιδομάτων προς τα ΑμεΑ με πρόσχημα τους «αναπήρους μαϊμού» εκφράζει το ΚΚΕ με Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Στην Ερώτηση αναφέρονται τα εξής:

«Εδώ και χρόνια μία σειρά διεθνείς καπιταλιστικοί οργανισμοί - ΕΕ, ΟΟΣΑ, ΔΝΤ - για το προχώρημα των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων, έχουν βάλει στο στόχαστρο το θεσμό των αναπηρικών συντάξεων, προωθούν μαζικές περικοπές επιδομάτων και άλλων παροχών προς τους ανάπηρους και τους χρόνιους πάσχοντες. Εχουν διαμορφώσει και ένα εργαλείο, τον "Κώδικα εκτίμησης της αναπηρίας" του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), που έχει μετατραπεί στις μέρες μας σε οργανισμό προώθησης των σχεδίων του ιμπεριαλισμού, των πολυεθνικών στο χώρο της Υγείας και του Φαρμάκου.

Σε μια τέτοια κατεύθυνση κινείται χρόνια τώρα και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, συνεχίζοντας το έργο που είχε ετοιμάσει η κυβέρνηση της ΝΔ, με την κάρτα αναπηρίας που είχε υιοθετήσει και τότε το ΠΑΣΟΚ.

Η κυβέρνηση για να διευκολυνθεί στο έργο της σηκώνει κουρνιαχτό περί των "αναπήρων μαϊμού" επιβοηθούμενη από τα ΜΜΕ του κεφαλαίου. Φαινόμενο "των αναπήρων μαϊμού" που έχει αναπαραχθεί στους κήπους των ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και που είχε σαν στόχο τη χειραγώγηση των περιθωριοποιημένων ομάδων για τις εκλογικές τους ανάγκες.

Αφού για χρόνια είχαμε τις μαζικές επανεξετάσεις, το διασυρμό και την ταλαιπωρία των πραγματικά αναπήρων, τις τεράστιες καθυστερήσεις στις διάφορες επιτροπές, τις μαζικές ενστάσεις ιδιαίτερα από τους διευθυντές του ΙΚΑ ενάντια σε αποφάσεις υγειονομικών επιτροπών που απένειμαν αναπηρική σύνταξη, η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι στο τέλος του μήνα θα μπει σε εφαρμογή ο νέος "κανονισμός εκτίμησης και διαβάθμισης της αναπηρίας", που θα στηρίζεται στον κώδικα του ΠΟΥ προσαρμοσμένος στα ελληνικά δεδομένα!

Ετσι για να ολοκληρωθεί το έγκλημα απέναντι στους εργαζόμενους που σακατεύτηκαν στους τόπους δουλειάς, απέναντι στους ανάπηρους που στις περισσότερες των περιπτώσεων πληρώνουν και με την ίδια την αρτιμέλειά τους τη βαρβαρότητα της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης, την εμπορευματοποίηση του συστήματος Υγείας στη χώρα μας.

Ερωτάται ο κ. υπουργός

  • Σε ποιες πρωτογενείς επιστημονικές έρευνες στηρίχτηκε η ειδική επιστημονική επιτροπή και με ποιον τρόπο δούλεψε για να φέρει το νέο κανονισμό εκτίμησης διαβάθμισης της αναπηρίας, αν είναι αληθές ότι για να πάρει κάποιος αναπηρική σύνταξη που έχει μένει ανάπηρος θα εξαρτάται από το εισόδημα της οικογένειάς του.
  • Τι μέτρα θα πάρετε άμεσα, ώστε να σταματήσει το αίσχος να κόβονται συντάξεις και επιδόματα από αποδεδειγμένα ανάπηρους και χρόνιους πάσχοντες οδηγώντας τους στην εξαθλίωση και στην απόγνωση αυτούς και τις οικογένειές τους. Να απαλλαχτούν όλα τα ΑμεΑ και οι χρόνιοι πάσχοντες από τα χαράτσια (έκτακτος φόρος, έκτακτος φόρος ακίνητης περιουσίας κλπ).

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ