Κυριακή 11 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Τον τιμούν «Σύγχρονη Εποχή» και ΚΝΕ

Η «Σύγχρονη Εποχή» τιμά τα 100 χρόνια από τη γέννηση αυτού του στρατευμένου με τα οράματα και τους αγώνες του ΚΚΕ αγωνιστή και μεγάλου, αυθεντικού λαϊκού ποιητή, επανεκδίδοντας το βιβλίο «Φώτης Αγγουλές "Ποιήματα"», που κυκλοφόρησε το 1964, αμέσως μετά το θάνατό του, το εκδοτικό του ΚΚΕ στην πολιτική προσφυγιά, «Πολιτικές και Λογοτεχνικές Εκδόσεις». Στο βιβλίο περιλαμβάνεται σύντομη εισαγωγή της Σ.Ε.» με βιογραφικά στοιχεία του ποιητή και επιλογή ποιημάτων από τις συλλογές «Πορεία μέσα στη νύχτα» και «Φουτσιγιάμα», στα οποία προτάσσονται τα «ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ», δηλαδή ο πρόλογος του ίδιου του ποιητή στη συλλογή «Πορεία μέσα στη νύχτα», που μεταξύ άλλων αναφέρει:

«Τα περισσότερα απ' αυτά τα ποιήματα τυπωθήκανε σε βιβλίο ή δημοσιευθήκανε σε εφημερίδες και περιοδικά. Τα μάζεψα και τα τυπώνω σε τούτη τη συλλογή, να υπάρχουν. (...) Περισσότερο απ' την τέχνη τους αγαπώ τις στιγμές που τα δημιούργησαν, τη ζωή που υφάνθηκε μέσα τους, με τις χαρές και τις λύπες της, τις συμφορές και τις ελπίδες της (...) Σήμερα, μαζεύοντας τα ποιήματά μου, μου φαίνεται πως γυρίζω ανάμεσα στα χαλάσματα κάποιας έρημης χώρας και μαζεύω τα τελευταία απομεινάρια.

1958.

Φ. Α».

  • Το φετινό Φεστιβάλ της ΚΝΕ- «Οδηγητή» (στο Πάρκο Τρίτση, Ιλιον), θα τιμήσει τα «100 χρόνια από τη γέννηση του Φώτη Αγγουλέ», στις 16/9, στις 9.30μμ, στην εξέδρα «Λαϊκή Σκηνή», με μουσικό αφιέρωμα, σε επιμέλεια της Πολιτιστικής Επιτροπής του ΚΣ της ΚΝΕ, με το συγκρότημα της Νατάσσας Παπαδοπούλου - Τζαβέλα.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ