Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 13 Σεπτέμβρη 2011 - αριθ. φύλλου: 11060

37ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Από την Πέμπτη 15 Σεπτέμβρη στο «πάρκο Τρίτση» στο Ιλιον
  • Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ σε πολλές πόλεις της χώρας. Στην Πάτρα μίλησε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, ενώ στη Θεσσαλονίκη ο Κώστας Αβραμόπουλος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.
  • Σκυτάλη στην Αθήνα, όπου το Σάββατο 17 Σεπτέμβρη, στις 8.30 το βράδυ, θα μιλήσει η ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, Αλέκα Παπαρήγα. Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ Θ. Χιώνης.

ΣΕΛ.  10  -  16

ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΑΡΝΗΣΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ στο νέο φοροχαράτσι
  • ΚΚΕ: Στο νέο φορολογικό αντιλαϊκό «ντου» κυβέρνησης - τρόικας η απάντηση του λαού πρέπει να είναι: Τέλος οι θυσίες μας για την κρίση, την Ευρωζώνη και την ΕΕ. Λαϊκή αντεπίθεση για να εμποδιστεί, να ανατραπεί η αντιλαϊκή πολιτική.
  • ΠΑΜΕ: Να οργανωθεί η αλληλεγγύη στους ανέργους, στις οικογένειες, στους μικρομαγαζάτορες που δεν μπορούν να πληρώσουν λογαριασμούς, δάνεια και φόρους.

Από το συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη ΠΑΜΕ - ΠΑΣΕΒΕ - ΠΑΣΥ - ΜΑΣ - ΟΓΕ
Από το συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη ΠΑΜΕ - ΠΑΣΕΒΕ - ΠΑΣΥ - ΜΑΣ - ΟΓΕ
Η κυβέρνηση επιταχύνει τη λεηλασία του λαού με το νέο φοροχαράτσι για να διασφαλιστούν η συνοχή της Ευρωζώνης και τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Υποσχέθηκε παράδεισο για επενδύσεις και κερδοφορία με φτηνά εργατικά χέρια, ανύπαρκτα εργασιακά δικαιώματα και «προίκα» τη δημόσια περιουσία. Είναι ώρα, με πρωτοβουλία των εργατικών σωματείων, των Επιτροπών Αγώνα των αυτοαπασχολούμενων, των λαϊκών επιτροπών στις συνοικίες να οργανωθεί μαζική αντίθεση και αντίσταση με κάθε τρόπο, οργανωμένα, μαζικά με τα σωματεία μας να επιστρέψουμε μαζικά τα εντάλματα πληρωμής, απαιτώντας την κατάργησή τους. Εμπιστοσύνη στο ΚΚΕ, στο εργατικό λαϊκό κίνημα. 'Η ο λαός θα σωθεί ή η κερδοφορία της πλουτοκρατίας.


ΣΕΛ.  2  -  3,   6  -  7

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ
ΟΧΙ στο σχολείο της ημιμάθειας

«Οι εργαζόμενοι, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί οφείλουμε όλοι να εμποδίσουμε να περάσουν πολλά από τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση. Αρκετά από αυτά είναι δυνατόν να τα παρεμποδίσουμε», τόνισε μεταξύ άλλων η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ χτες στην επίσκεψή της στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Καισαριανής. Πολύμορφες κινητοποιήσεις από την πρώτη μέρα οργανώνονται σ' ολόκληρη τη χώρα.


ΣΕΛ.  17  -  19

Στους τόπους δουλειάς, στις εργατογειτονιές

Να μην πληρώσει ο λαός το νέο φοροχαράτσι. Τώρα οι εργαζόμενοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα να οργανώσουν τον αγώνα ενάντια στην πληρωμή του. Με συνελεύσεις των σωματείων, με συνελεύσεις στους τόπους δουλειάς, στα γραφεία, με μοχλό τις Επιτροπές Αγώνα των συνδικάτων να αποφασίσουν οργανωμένα, συλλογικά την άρνηση πληρωμής. Να γίνει οργανωμένη συζήτηση στους δρόμους με τα μικρομάγαζα, με πρωτοβουλία των Επιτροπών Αγώνα των αυτοαπασχολουμένων, το ίδιο και οι φτωχοί αγρότες. Οι λαϊκές επιτροπές στις γειτονιές, μαζί με τα ταξικά συνδικάτα, τους άλλους μαζικούς φορείς, τους συλλόγους γυναικών να συζητήσουν, να αποφασίσουν και να οργανώσουν τις μορφές αντίστασης και αγώνα. Τα ταξικά συνδικάτα επικεφαλής. Ολες οι ταξικές δυνάμεις, οι δυνάμεις της κοινωνικής συμμαχίας με το κάλεσμα του ΠΑΜΕ να οργανώσουμε και να κινητοποιήσουμε τις λαϊκές δυνάμεις. Το ΠΑΣΟΚ καυχιέται για την εξόντωση του λαού. Η οργανωμένη αντίθεση και αντίσταση στα χαράτσια, στους εκβιασμούς, στην τρομοκρατία είναι πράξη που σηματοδοτεί τη λαϊκή απόφαση: Τέρμα οι θυσίες για τα κέρδη και την κρίση της πλουτοκρατίας.ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΧΑΡΤΟΥ
Στη μάχη για τη Συλλογική Σύμβαση

ΣΕΛ.  22
ΓΑΛΑ - ΤΡΟΦΙΜΑ - ΠΟΤΑ
Απεργία σήμερα και αύριο

ΣΕΛ.  22
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΙΣΤΕΣ ΤΑΞΙ
Σε 48ωρη απεργία

ΣΕΛ.  26
ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΤΟΜΕΑΣ
Πογκρόμ δεκάδων χιλιάδων απολύσεων

ΣΕΛ.  27
«Εφυγε» ο σύντροφος Μήτσος Στολίδης

ΣΕΛ.  9
ΕΙΔΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
Στρατιωτικοί σε ρόλο οδηγού - συνοδού!

ΣΕΛ.  18   -   19

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ