Τρίτη 30 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΒΡΩΜΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ
ΙΚΑΡΙΑ
Αγώνας μέχρι την τελική νίκη

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη χρήση βομβών απεμπλουτισμένου ουρανίου στη Γιουγκοσλαβία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στον Εύδηλο της Ικαρίας. Ο κόσμος, ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα των Σωματείων Οικοδόμων και Ξενοδοχοϋπαλλήλων του νησιού, καταδίκασαν τους εγκληματίες πολέμου και δήλωσαν αποφασισμένοι να αγωνιστούν όλοι μαζί, όχι μόνο για να τιμωρηθούν, αλλά και για να μην επαναλάβουν το ίδιο έγκλημα σε βάρος των λαών.

Τη συγκέντρωση χαιρέτισαν εκπρόσωποι των σωματείων, ο δήμαρχος Ευδήλου, Στ. Σταμούλος, και εκπρόσωπος της ΝΕ του ΚΚΕ. Την κεντρική ομιλία έκανε η Ελένη Παπαδοπούλου, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου της ΕΕΔΥΕ, η οποία κάλεσε σε αγώνα ώστε να ανατραπεί το απάνθρωπο αυτό σύστημα, που θυσιάζει τα πάντα στο βωμό του κέρδους. «Οι εγκληματίες - τόνισε χαρακτηριστικά - φοβούνται την αντίσταση και την αντεπίθεση των λαών. Τρέμουν την ενωμένη τους δύναμη. Κι αυτό είναι το μοναδικό ακατανίκητο όπλο που διαθέτουν σήμερα οι λαοί».

Τα Δημοτικά Συμβούλια καταδικάζουν

Να προστεθεί διάταξη απαγόρευσης της ύπαρξης, εγκατάστασης ή διέλευσης, παραγωγής και κατοχής πυρηνικών και άλλων όπλων μαζικής καταστροφής στη χώρα μας, προτείνει το Δημοτικό ΣυμβούλιοΒύρωνα. Με ομόφωνο ψήφισμά του προτείνει, επίσης, τη διοργάνωση, από την Τοπική Ενωση Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Αττικής, παναττικής εκδήλωσης της Αυτοδιοίκησης με τη συμμετοχή και εκπροσώπων δήμων της Γιουγκοσλαβίας.

Να επιστρέψουν άμεσα οι Ελληνες στρατιώτες από τη Βοσνία και το Κόσσοβο και να μην ξανασταλούν έξω από τα σύνορα της χώρας στρατιωτικές δυνάμεις, ζητά με ομόφωνο ψήφισμά του το Δημοτικό ΣυμβούλιοΚιλκίς. Επίσης ζητά να επιστρέψουν από τη Γιουγκοσλαβία οι Ελληνες φοιτητές, να καταστραφούν όλα τα πυρηνικά όπλα και να φύγει το ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια.

Το Νομαρχιακό Συμβούλιο Κιλκίς καταγγέλλει την υποκρισία της Ευρωπαϊκής Ενωσης για την κατάσταση στη Γιουγκοσλαβία και τα Βαλκάνια και δηλώνει την αντίθεσή του στη λογική του πολέμου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ