Σάββατο 16 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΚΕ
«Οχι» στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΘ

Η Διεθνής Εκθεση Θεσσαλονίκης πρέπει να λειτουργήσει ως δημόσιος φορέας προς όφελος του λαού και όχι σαν μηχανισμός προώθησης των συμφερόντων και της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Αυτό επισήμανε χτες στη Βουλή ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γιάννης Ζιώγας, παρεμβαίνοντας σε συζήτηση επερώτησης της ΝΔ, σχετικά με το θέμα της μετεγκατάστασης της ΔΕΘ.

Οπως χαρακτηριστικά επισήμανε ο βουλευτής του ΚΚΕ «ο Εθνικός Εκθεσιακός Φορέας θα μπορούσε να λειτουργήσει σε όφελος του εργαζόμενου λαού τόσο της πόλης μας όσο και της χώρας, μόνο ως δημόσιος φορέας, αναδεικνύοντας τις πραγματικές δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας και ταυτόχρονα τις πραγματικές ανάγκες με μόνιμους εργαζόμενους, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα και με ικανοποιητικές αμοιβές που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες.

Δε θέλουμε μια πόλη που να είναι "μητρόπολη" της ανεργίας με τυπικά 20% ανέργους και πάνω από 40% ανέργους της νέας γενιάς». Συνέχισε επισημαίνοντας ότι «στις σημερινές συνθήκες η λειτουργίας της ΔΕΘ συνδέεται πολύ περισσότερο απ' ό,τι πριν με την προώθηση και προβολή των συμφερόντων του μεγάλου ελληνικού, αλλά και ξένου κεφαλαίου.Το κεφάλαιο θα χρησιμοποιήσει τη ΔΕΘ, ανεξάρτητα από τη μετεγκατάστασή της, ανάλογα με τις ανάγκες του». Τέλος ο Γ. Ζιώγας δήλωσε πως «η άμεση μετεγκατάσταση θα πρέπει να γίνει παίρνοντας υπ' όψιν τις συνολικότερες πρακτικές ανάγκες του Νομού και της ευρύτερης περιοχής, την προστασία του φυσικού και του ανθρώπινου περιβάλλοντος, την ανατροπή του αναπτυξιακού σχεδιασμού που υπηρετεί την κερδοφορία του κεφαλαίου».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ