Τετάρτη 6 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ - ΠΑΚΙΣΤΑΝ
Να συνεργαστούν καλεί τους Ταλιμπάν ο Κάμερον

ΚΑΜΠΟΥΛ - ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.--

Την απόσυρση 500 εκ των 9.500 βρετανικών κατοχικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν, θα ανακοινώσει και επίσημα σήμερα στο βρετανικό Κοινοβούλιο ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Ντέιβιντ Κάμερον, όπως σημείωσε ο ίδιος σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σε δημοσιογράφους κατά την επίσκεψή του στην Καμπούλ, με τον Αφγανό Πρόεδρο Χαμίντ Καρζάι. Ο Ντ. Κάμερον ωστόσο υποσχέθηκε στο συνεργαζόμενο με τις δυνάμεις κατοχής του Αφγανιστάν, κυβερνητικό καθεστώς, ότι θα παρέχει οικονομική βοήθεια, ανακοινώνοντας παράλληλα την ίδρυση στρατιωτικής ακαδημίας η οποία θα έχει ολοκληρωθεί σύμφωνα με τα σχέδια, το 2013, που θα εκπαιδεύει Αφγανούς αξιωματικούς, ενόψει της «αποχώρησης» των δυνάμεων κατοχής, μέχρι το 2015.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός υπερασπίστηκε εκ νέου τις συνομιλίες «εθνικής συμφιλίωσης» μεταξύ εγκάθετης αφγανικής κυβέρνησης και Ταλιμπάν που βασίζεται στην εξαγορά, στέλνοντας μήνυμα στους «Ταλιμπάν», να σταματήσουν «να σκοτώνουν, να πολεμούν, να καταθέσουν τα όπλα, να μπουν στην πολιτική διαδικασία και να συμμετάσχουν στο μέλλον της χώρας», φέρνοντας ως «παράδειγμα» τη Βόρεια Ιρλανδία...

Χτες στο Αφγανιστάν έχασαν τη ζωή τους ακόμα τέσσερις κατοχικοί στρατιώτες των ΝΑΤΟικών δυνάμεων, σε δύο επιθέσεις στο ανατολικό Αφγανιστάν, οι οποίες αποδίδονται σε «ισλαμιστές μαχητές».

Την ίδια στιγμή στο Πακιστάν, τουλάχιστον εννιά στρατιώτες του κυβερνητικού στρατού έχασαν τη ζωή τους σε επιθέσεις. Οι πέντε πρώτοι, που ανήκαν στον παραστρατιωτικό μηχανισμό, σκοτώθηκαν στα νοτιοδυτικά, κοντά στο Μπαλουχιστάν, με την επίθεση να αποδίδεται σε «ισλαμιστές αυτονομιστές», ενώ οι υπόλοιποι έχασαν τη ζωή τους στο Βόρειο Ουαζιριστάν, στην περιοχή των φυλών από έκρηξη βόμβας, η οποία αποδίδεται στους Ταλιμπάν, δεδομένων και των πολεμικών επιχειρήσεων, που διεξάγονται στην περιοχή, μεταξύ στρατού και «Ταλιμπάν», κατόπιν και αμερικανικών εντολών, για δράση κατά της «τρομοκρατίας».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ