Σάββατο 25 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πολύμορφος αγώνας για ριζική ανατροπή του συστήματος

Με εργαζόμενους των «Μινωικών Γραμμών» και του ΟΤΕ στο Ηράκλειο συζήτησε χτες η Αλέκα Παπαρήγα

Την ανάγκη η εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα να ανατρέψουν τους συσχετισμούς δύναμης σε όλα τα επίπεδα, παλεύοντας για πλήρη και ριζική πολιτική αλλαγή, για εξουσία στα χέρια του λαού, ανέδειξε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, σε συνάντηση που είχε με εργαζόμενους των «Μινωικών Γραμμών» και του ΟΤΕ στο Ηράκλειο.

Συζητώντας με τους εργαζόμενους, οι οποίοι της επιφύλαξαν θερμή υποδοχή και στους δύο χώρους με τη μαζική συμμετοχή τους, η Αλέκα Παπαρήγα τόνισε ότι σήμερα οι εργαζόμενοι δεν αρκεί να ξέρουν τα προβλήματά τους, γιατί τα ζούνε, τα γνωρίζουν από πρώτο χέρι. «Σήμερα - επισήμανε - απαιτείται εφ' όλης της ύλης αντεπίθεση, ρήξη και ανατροπή, διαφορετικά θα κερδίζουν χρόνο οι από πάνω και όχι οι εργαζόμενοι». Αναφερόμενη στο ζήτημα της κρίσης, η Αλέκα Παπαρήγα τόνισε ότι η κρίση επιταχύνει τις αντιλαϊκές διαδικασίες που είχαν αποφασίσει έτσι και αλλιώς από τα πριν...

«Η κρίση βοηθάει, με τον μπαμπούλα του χρέους, τα μνημόνια, τα μεσοπρόθεσμα και όλα αυτά, αυτά που είχαν αποφασίσει πριν 10 χρόνια και που κάτω από πιέσεις, κάτω από το φόβο βρήκαν ευκαιρία να τα περάσουν όλα. Είναι μια ευκαιρία, για τους καπιταλιστές, να αποκτήσουν φθηνή εργατική δύναμη. Είναι μια ευκαιρία να πάρει διαζύγιο ο εργαζόμενος απ' ό,τι κατέκτησε σταδιακά μετά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και μετά τη μεταπολίτευση». Και αυτό βέβαια γίνεται σε όλη την Ευρώπη, όπως σημείωσε, και όχι μόνο στην Ελλάδα.

Απευθυνόμενη στους εργαζόμενους, η ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος τόνισε ότι σε αυτές τις συνθήκες, προσπαθώντας να αμυνθείς μόνο σε αυτά που γίνονται, δεν κερδίζεις τίποτα. Οι εργαζόμενοι, ο λαός πρέπει να διεκδικήσουν πράγματα προς τα μπρος. Γι' αυτό το λόγο, επισήμανε, «απαιτείται πολύμορφος καθημερινός αγώνας, ο οποίος για να έχει αποτελέσματα πρέπει ο λαός να κάνει μια επιλογή ανάμεσα στους δυο δρόμους ανάπτυξης. 'Η θα είναι ανάπτυξη για τα μονοπώλια εναντίον του λαού ή θα είναι ανάπτυξη εναντίον των μονοπωλίων. 'Η θα βάλεις μπροστά και θα δρομολογήσεις ριζική ανατροπή του αστικού πολιτικού συστήματος και όχι μεταμφίεσή του ή η βαρβαρότητα θα είναι όρος μέσα στον οποίο θα ζούμε».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να μη νομιμοποιηθεί η βαρβαρότητα(2010-06-25 00:00:00.0)
Το ΚΚΕ έχει την πιο νέα και ριζοσπαστική πρόταση για το κράτος(2008-05-13 00:00:00.0)
Απαιτείται ριζική ανατροπή της σημερινής κατάστασης(2006-02-28 00:00:00.0)
Να αντιτάξουμε την ενιαία πάλη στη στρατηγική του κεφαλαίου(2005-06-10 00:00:00.0)
Τα ακραία φαινόμενα φτώχειας μαζικοποιούνται στην ΕΕ(2001-01-24 00:00:00.0)
Ακρως ανθυγιεινές και επικίνδυνες οι συνθήκες εργασίας(1999-05-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ