Σάββατο 15 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΑΥΣΤΑΘΜΟΣ ΚΡΗΤΗΣ
Ακρως ανθυγιεινές και επικίνδυνες οι συνθήκες εργασίας

Πολύωρη επίσκεψη αντιπροσωπείας του ΚΚΕ, με επικεφαλής τη ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στο Ναύσταθμο στη Σούδα, "είδε και άκουσε" από κοντά, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα,στη διάρκεια πολύωρης περιοδείας που πραγματοποίησε εκεί, χτες το μεσημέρι.

Την Αλέκα Παπαρήγα και το κλιμάκιο της ΝΕ Χανίων του ΚΚΕ υποδέχτηκε ο διοικητής του Ναύσταθμου Κρήτης, αρχιπλοίαρχος Μ. Γιαννουκάκος,ο οποίος της προσέφερε και αναμνηστικό δώρο. Στη συνάντηση που έγινε με τους εκπροσώπους των σωματείων των εργαζομένων η Αλ. Παπαρήγα εξέφρασε την έντονη ανησυχία του ΚΚΕ για τις εξελίξεις που δρομολογούνται στα Βαλκάνια και τόνισε ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να αγωνίζονται για την πρόληψη και αποφυγή κάθε πολέμου.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων Χρ. Μαθιουδάκης,πρόεδρος του Συλλόγου Δημοσίων Υπαλλήλων Ναυστάθμου Κρήτης, Μ. Μαυριγιάννης πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Αορίστου Χρόνου και Γ. Γαβριηλάκης,μέλος της Επιτροπής Υγιεινής - Ασφάλειας, έκαναν μια εκτενή αναφορά στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, προβλήματα που έχουν να κάνουν με την έλλειψη μόνιμου πολιτικού προσωπικού (έχει να γίνει πρόσληψη από το 1985), τις συνθήκες εργασίας, που είναι άκρως ανθυγιεινές και επικίνδυνες. Σχετικά με το τελευταίο τονίστηκε πως οι εργαζόμενοι στην επισκευαστική ζώνη του Ναύσταθμου θεωρούνται απλοί δημόσιοι υπάλληλοι και δεν παίρνουν ούτε επίδομα ανθυγιεινής εργασίας. Κι οι αρμόδιοι, όπως είπε χαρακτηριστικά ο Χρ. Μαθιουδάκης, "παραπέμπουν το πρόβλημα σε ατέρμονες συζητήσεις". Ο Γ. Γαβριηλίδης επισήμανε ότι οι επαγγελματικές ασθένειες "θερίζουν" τους εργαζόμενους και, πως, απαιτείται η λήψη συγκεκριμένων μέτρων και η διάθεση επαρκών κονδυλίων για τα θέματα ασφάλειας και υγιεινής. Ο Μ. Μαυρογιάννης αναφέρθηκε στις περικοπές που γίνονται σε βάρος των εργαζομένων (χαμηλοί μισθοί, πενιχρές αυξήσεις και μείωση των αμοιβών για υπηρεσίες), ενώ, ταυτόχρονα, δίνονται πολλαπλάσια ποσά για να κάνουν την ίδια δουλιά, ιδιωτικοί φορείς...

Παίρνοντας το λόγο η Αλέκα Παπαρήγα τόνισε: "Εμείς θα προσπαθήσουμε για να λυθούν όλα αυτά τα προβλήματα. Ο χώρος αυτός είναι ευαίσθητος. Είναι χώρος Αμυνας και δε θέλουμε να μείνει με προβλήματα και να εξαθλιώνονται οι εργαζόμενοι. Ομως δεν πρέπει να βλέπετε τα προβλήματά σας αποκομμένα, μόνο στο δικό σας χώρο, γιατί τα προβλήματα είναι γενικά και τα δημιουργεί σε όλους τους χώρους η ίδια πολιτική, και αυτή την πολιτική πρέπει να την αντιπαλέψουμε".

Στη συνέχεια η Αλέκα Παπαρήγα περιόδευσε στους χώρους εργασίας του Ναυστάθμου και οι εργαζόμενοι είχαν, για πρώτη φορά, την ευκαιρία να μιλήσουν σε έναν πολιτικό αρχηγό μέσα στον τόπο δουλιάς τους. Συνομίλησε με πολλούς εργαζόμενους η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, τονίζοντας ανάμεσα στα άλλα, ότι το ΚΚΕ εύχεται και παλεύει ώστε να μην υπάρχει πόλεμος και πρόσθεσε πως "για την άμυνα της χώρας μας πρέπει να τα έχουμε όλα".

Στο σωληνουργείο ένας 35χρονος εργάτης, βλέποντας την Αλέκα Παπαρήγα είπε: "Δε γίνεται τίποτα, όλοι ίδιοι είναι"!

- "Αδικείς τον εαυτό σου με αυτό που λες", του απάντησε η Αλ. Παπαρήγα για να προσθέσει: "Με τη στάση αυτή τους δίνεις συγχωροχάρτι". Λίγο μετά, στο συγκολλητήριο, ο πρόεδρος του Συλλόγου Ηλεκτροσυγκολλητών, Αντ. Σφακιωτάκης,θα πει: "Μας δίνουν τρεις κι εξήντα. Τι θα γίνει; Πάνε να κλείσουν τους Ναύσταθμους και να τα δώσουν όλα σε ιδιώτες; Ασε που τώρα θα μας αναγκάσουν να βγαίνουμε στη σύνταξη στα 70 χρόνια. Ποιος θα αντέξει εδώ μέχρι τότε με αυτή τη δουλιά που κάνουμε;", αναρωτήθηκε.

- "Η δουλιά που κάνετε είναι τιμή, άλλο που δεν αμείβεστε", του είπε η Αλ. Παπαρήγα και συνέχισε: "Ομως πρέπει να παλεύετε για την επίλυση των προβλημάτων και να μην περνάνε οι πολιτικές που τα δημιουργούν".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δουλιά με απαιτητικότητα, επιμονή και υπομονή(2006-10-11 00:00:00.0)
Υπάρχει ανεργία γιατί όλο το σύστημα βασίζεται στο κέρδος(2005-07-01 00:00:00.0)
Αμέριστη η συμπαράσταση του ΚΚΕ στο κυβερνών Κομμουνιστικό Κόμμα(2001-04-13 00:00:00.0)
Σε κίνδυνο τα δικαιώματα των δημοσιογράφων(1999-07-16 00:00:00.0)
Ωρα της ρήξης και του αγώνα(1998-04-05 00:00:00.0)
ΠΗΓΗ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ο ίδιος ο καπιταλισμός(1996-05-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ