Πέμπτη 23 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Τρομοκρατία και απειλές προς τους εργαζόμενους

Οι εργατοπατέρες στην... πρώτη γραμμή

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Τα παζάρια και τα ξεπουλήματα των αγώνων των εργαζομένων και ειδικά των εκπαιδευτικών που δέχονται την ανηλεή επίθεση των προγραμμάτων περικοπών, κυρίως σε πολιτειακό επίπεδο, αλλά και η τρομοκρατία και οι απειλές, ειδικά μετά το Γουϊσκόνσιν, λαμβάνουν χαρακτήρα «χιονοστοιβάδας».

Στην πολιτεία του Κονέκτικατ, 45.000 δημόσιοι υπάλληλοι σύρονται, αυτές τις ημέρες, να ψηφίσουν και να εγκρίνουν ή να απορρίψουν τη συμφωνία με την τοπική κυβέρνηση του Δημοκρατικού κυβερνήτη Ντάνιελ Μαλόι, για περικοπές ύψους 1,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων προκειμένου να μη γίνουν απολύσεις, 4.700 άμεσα, όπως απειλούσε ο κυβερνήτης. Συμφωνία στην οποία συναίνεσε η «Συμμαχία για τις Συλλογικές Διαπραγματεύσεις των Δημοσίων Υπαλλήλων» (SEBAC).

Η πρόεδρος της συμβιβασμένης Αμερικανικής Ομοσπονδίας Δασκάλων (AFT), Ράντι Γουέινγκαρτεν, επισκεπτόμενη το Ντιτρόιτ προκειμένου να στηρίξει την τοπική ηγεσία που βρίσκεται αντιμέτωπη με την αυξανόμενη δυσαρέσκεια και «ανυπακοή» των δασκάλων που αρνούνται να συναινέσουν στην καταστροφή του δημόσιου χαρακτήρα της Παιδείας και φυσικά και των θέσεων εργασίας τους, μέσω του προωθούμενου σχεδίου ιδιωτικοποίησης, έκανε λόγο για τον κίνδυνο που ελλοχεύει από τη «ριζοσπαστικοποίηση του αγώνα των δασκάλων που τείνει να εξελιχθεί σε ανοικτή σύγκρουση». Εντελώς προκλητικά η Γουέινγκάρτεν δήλωσε ότι «η ριζοσπαστικοποίηση του αγώνα που προωθούν οι δάσκαλοι, όχι μόνο στο Ντιτρόιτ αλλά και σε άλλες πολιτείες, είναι ενέργεια που στρέφεται κατά των συνδικάτων, κατά των δασκάλων, προέρχεται από ανθρώπους που είναι ενάντια στην κυβέρνηση και επιτίθενται στο δημόσιο χαρακτήρα της Παιδείας. Μία επίθεση που μπορεί να εξελιχθεί σε σύγκρουση» και, όπως τόνισε, «δεν θα ήθελε η στρατηγική των Αθλίων -αναφορά στο βιβλίο του Βίκτορα Ουγκό που έχει επίκεντρο τις εξεγέρσεις στη Γαλλία τη δεκαετία του 1830- να οδηγήσει τα παιδιά μας να αγωνίζονται για την επανάσταση»!

Στην πολιτεία του Νιου Τζέρσεϊ, η ηγεσία των συνδικάτων που εκπροσωπούν τους εργαζόμενους, συνεχίζει να διασπά τον αγώνα τους, ιδιαίτερα αυτών που διαδήλωσαν κατά χιλιάδες την προηγούμενη Πέμπτη στο Τρέντον, ενάντια στη δικομματική συμφωνία - Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικανών - στα μέτρα του κυβερνήτη Κρις Κρίστι για τη δραματική αύξηση του καταβαλλόμενου ποσού εκ μέρους των εργαζομένων για τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά τους Ταμεία. Οι εργατοπατέρες «συνδικαλιστές» επιμένουν στην πίεση προς το Δημοκρατικό Κόμμα, παρά το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι βρίσκονται επί ποδός πολέμου, εδώ και μήνες, καθώς η πολιτεία είναι από τα πρώτα και μεγαλύτερα «εργαστήρια» των σαρωτικών περικοπών που εφαρμόζονται σε πολιτειακό επίπεδο.

Η ενδοτική πολιτική συνδιαλλαγής των υφιστάμενων συνδικάτων είναι εμφανής παντού, στη Μασαχουσέτη, την Καλιφόρνια και τη Νέα Υόρκη, όπου επίσης οι Δημοκρατικοί κυβερνήτες προωθούν σαρωτικές περικοπές, αλλά και στις πολιτείες υπό ρεπουμπλικανική διακυβέρνηση, όπου έγιναν «σημαία» οι αγώνες των εργαζομένων για να προδοθούν όταν άρχισαν να γίνονται επικίνδυνοι...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ