Πέμπτη 23 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ - ΠΑΚΙΣΤΑΝ
«Αποχώρηση» ανακοινώνει ο Ομπάμα

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ - ΚΑΜΠΟΥΛ - ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.--

Το σχέδιο για την έναρξη της «αποχώρησης» των αμερικανικών κατοχικών στρατευμάτων από το Αφγανιστάν αναμενόταν να ανακοινώσει αργά χτες το βράδυ ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα, το οποίο εμφανίζεται ως το «πρώτο βήμα» για τον «τερματισμό» του 10ετούς ιμπεριαλιστικού πολέμου, που συναντά πλέον αντιδράσεις και μεταξύ των Αμερικανών, ιδιαίτερα σε περιόδους καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης. Ενα επικοινωνιακό περισσότερο μέτρο, που εμφανίζουν πληροφορίες ότι μέχρι τέλος του χρόνου θα έχουν αποχωρήσει από το Αφγανιστάν, 10.000 - 15.000 Αμερικανοί κατοχικοί στρατιώτες. Θα ακολουθήσουν κάποιες αναχωρήσεις ενδεχομένως, το 2012, ενώ τουλάχιστον 70.000 θα είναι αυτοί που θα παραμείνουν έως το 2014 και ...αργότερα.

Η εγκάθετη κυβέρνηση του Χαμίντ Καρζάι από την πλευρά της δηλώνει έτοιμη να αναλάβει ο αφγανικός στρατός που εκπαιδεύτηκε από το ΝΑΤΟ, τα ηνία των επιχειρήσεων.

Χτες έξι Αφγανοί αστυνομικοί σκοτώθηκαν σε επιθέσεις Ταλιμπάν, στην επαρχία Γκάζνι, ενώ οι επιθέσεις συνεχίζονται και στο Πακιστάν. Τρεις σιίτες σκοτώθηκαν σε επίθεση ενόπλου στα νοτιοδυτικά της χώρας, στην περιοχή Αχνταραμπάντ.

Την ίδια στιγμή οι συλλήψεις και οι ανακρίσεις αξιωματούχων του πακιστανικού στρατού αναφορικά με σχέσεις που διατηρούν με ισλαμιστικές οργανώσεις, αυξάνει τη φιλολογία για εισχώρηση «ισλαμιστών» στις τάξεις του κυβερνητικού στρατού, γεγονός που θα τον καθιστούσε «αναξιόπιστο» στο κυνήγι των «Ταλιμπάν»...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ