Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 22 Ιούνη 2011 - αριθ. φύλλου: 10991

Συναινετική παράδοση της Υγείας στο κέρδος από ΠΑΣΟΚ - ΝΔ

Με τη συναίνεση της ΝΔ προχωρά η κυβέρνηση στην ένταση της εμπορευματοποίησης των υπηρεσιών Υγείας με τις συγχωνεύσεις των νοσοκομείων, το ξετίναγμα των ασφαλιστικών ταμείων και τα άγρια χαράτσια στα λαϊκά στρώματα.


ΣΕΛ.  12

Να μπουν στο στόχαστρο του λαού κυβέρνηση - ΕΕ - μονοπώλια

ΚΚΕ: Η ΕΕ και η κυβέρνηση μαζί εκβιάζουν τον ελληνικό λαό για να σκύψει το κεφάλι στο εξοντωτικό «Μεσοπρόθεσμο» και στα νέα μνημόνια που φέρνουν. Γι' αυτό ο λαός πρέπει να βάλει στο στόχαστρό του και τους δύο, καθώς και τα μονοπώλια που αυτοί υπηρετούν

  • Το πιστόλι στον κρόταφο του λαού βάζουν κυβέρνηση - ΕΕ με τα τελεσίγραφα να ψηφιστούν μέχρι τέλος Ιούνη το «Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα» και ο «εφαρμοστικός νόμος» για την εκταμίευση της 5ης δόσης του δανείου. Ο λαός να απαντήσει στο τελεσίγραφο με ένταση της ταξικής πάλης, αλλαγή του συσχετισμού των δυνάμεων παντού, εγκατάλειψη ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, συμπόρευση με το ΚΚΕ.
  • Αλέκα Παπαρήγα: Το ΚΚΕ απαντά στα τελεσίγραφα, χωρίς να υποτιμά τις δυσκολίες του αγώνα. Δεν υπάρχει αγωνιστική διαπραγμάτευση στο πλαίσιο της ΕΕ. Το ελληνικό χρέος πρέπει να διαγραφεί καταρχήν στη συνείδηση του λαού, αλλά να διαγραφεί και πραγματικά. Αυτό, όμως, θα έρθει όταν πια έχουμε άλλη πολιτική εξουσία.

ΣΕΛ.  2  -  3,   7  -  9

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Δουλειά σε βάθος για την επιτυχία της 48ωρης απεργίας

Εντείνονται οι ρυθμοί για την επιτυχία της 48ωρης απεργίας, από τα ταξικά συνδικάτα. Με συσκέψεις και συζητήσεις, με περιοδείες στους χώρους δουλειάς, με πολύμορφη δράση στις γειτονιές, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ δίνουν με αυταπάρνηση τη μάχη, καλούνται να μπολιάσουν με νέα ποιοτικά χαρακτηριστικά την παρέμβασή τους.


ΣΕΛ.  13

Επικίνδυνη λογική

Κάποιοι λένε ότι το πρόβλημα της χώρας είναι το έλλειμμα δημοκρατίας και χρειάζονται αλλαγές στους θεσμούς, τους αστικούς φυσικά, αταξικοί δεν υπάρχουν, που να εμπιστεύεται ο λαός. Προτείνουν αλλαγές στο πολιτικό σύστημα για να παρεμβαίνει ο λαός, ώστε να εμποδίζεται η εφαρμογή αντιλαϊκής πολιτικής. Προβάλλουν ως θεμελιακό στοιχείο τη λεγόμενη «άμεση δημοκρατία» στις «πλατείες» που κάποιοι αριστερούτσικοι ονομάζουν «κάτω Βουλή». Θέλουν ένα πολιτικό σύστημα τάχα ηθικό για τις ανάγκες της κοινωνίας γενικά, όχι του λαού. Προτείνουν αλλαγές στη λειτουργία των κομμάτων, της Βουλής, στον έλεγχο των προσώπων που ασκούν εξουσία κ.λπ. Τα ίδια λέει και ο πρωθυπουργός. Που θέλει να τα επιβάλει με τη δημοκρατικοφάνεια του δημοψηφίσματος. Επικίνδυνη άποψη. Με τη «δημοκρατία» συγκαλύπτουν ότι η κοινωνία είναι ταξική, υπάρχουν μονοπώλια και λαός, τα συμφέροντα των οποίων συγκρούονται και, επομένως, δεν μπορεί με παρεμβάσεις από τα κάτω (άμεση δημοκρατία), η Βουλή, με όποιες αλλαγές, οι κυβερνήσεις, με όποιες αλλαγές, να πορεύονται φιλολαϊκά. Με το ηθικό αστικό σύστημα ούτε η ανεργία εξαλείφεται, ούτε οι μισθοί και οι συντάξεις αυξάνονται, ούτε δωρεάν Υγεία, Παιδεία θα υπάρξει. Αυτό είναι το πραγματικό πρόβλημα. Η άκρατη εκμετάλλευση, η κυριαρχία του κεφαλαίου. Η επιδιωκόμενη αναμόρφωση του πολιτικού συστήματος είναι αντιδραστική. Ο λαός να μην εξαπατηθεί. Να ματαιώσει το δημοψήφισμα. Η απάντηση πρέπει να είναι οργάνωση, ένταση της ταξικής πάλης, συμπόρευση με το ΚΚΕ και εκλογές για να αποκρουστεί και να ανατραπεί η αντιλαϊκή πολιτική.



ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΙΣΡΑΗΛ
Προσομοίωση στόχων σε Ιράν - Παλαιστίνη

ΣΕΛ.  10
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Κηδεύτηκε χτες ο Αγγελος Τζέκης

ΣΕΛ.  11
Σήμερα η πανκαλλιτεχνική κινητοποίηση

ΣΕΛ.  27
ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Αντεργατικά με «κοινωφελή εργασία»

ΣΕΛ.  15
ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Διήμερο για Ελληνες και μετανάστες εργάτες

Με κεντρικό σύνθημα «Κοινός εχθρός, κοινός αγώνας, όπλο μας η αλληλεγγύη», διεξάγεται στις 1 και 2 Ιούλη το Πολιτικό Πολιτιστικό Διήμερο Ελλήνων και μεταναστών εργαζομένων από την Κομματική Οργάνωση Αττικής του ΚΚΕ στο πάρκο «Φιξ» στα Πατήσια. Στόχος, η ενδυνάμωση τόσο της ταξικής ενότητας και συσπείρωσης, όσο και της αντεπίθεσης ολόκληρης της εργατικής τάξης.


ΣΕΛ.  25

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ