Σάββατο 18 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
Ενοχλήθηκε από το απεργιακό κάλεσμα

Την «ανησυχία» τους για την εύρυθμη λειτουργία του Πανεπιστημίου Αιγαίου, η οποία «κινδύνεψε» τάχα από την απεργία της Τετάρτης και το κάλεσμα των ταξικών δυνάμεων σε κάποια κτίρια της Πανεπιστημιακής Μονάδας Χίου, εξέφρασαν με ανακοίνωση οι Πρυτανικές Αρχές. Επέλεξαν, δηλαδή, να καταδικάσουν το κάλεσμα του ΠΑΜΕ, λέγοντας πως ...τέτοιες ενέργειες πλήττουν το Ελληνικό Δημόσιο Πανεπιστήμιο και δε συμβάλλουν στην ουσιαστική ανάδειξη των μειζόνων ζητημάτων της Παιδείας.

«Σαν πνευματικοί άνθρωποι, αντί να σταθείτε δίπλα στους εργαζόμενους, που σήμερα αγωνίζονται για το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας, έχετε διαλέξει το αντίθετο στρατόπεδο προσανατολισμού, καθοδηγούμενοι από τις αντιδραστικές, αντιλαϊκές και αντιεκπαιδευτικές συνθήκες της Μπολόνια - Λισαβόνας», αναφέρει μεταξύ άλλων το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο και προσθέτει:

«Η στάση και οι ενέργειές σας κάθε άλλο παρά ενδιαφέρον δείχνουν για το δημόσιο πανεπιστήμιο. Αφού σαν το "διάολο με το λιβάνι" αποφεύγετε συστηματικά τη φράση "αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν Πανεπιστήμιο". Επανειλημμένα κάθεστε στο τραπέζι συζήτησης για την καλύτερη εφαρμογή των αντιεκπαιδευτικών κατευθύνσεων, που εγκληματικά βιάζουν το αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν χαρακτήρα της Παιδείας, δεχόμενοι ακόμα και μέσα στο Πανεπιστήμιό σας την επιχειρηματική δραστηριότητα και τα κάθε λογής προγράμματα».

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε για το ίδιο θέμα χθες στην Πρυτανεία αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ και του ΜΑΣ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ