Σάββατο 18 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
Μειώνεται ο αριθμός των νεοεισερχόμενων μαθητών

Τον καθορισμό «μάξιμουμ» αριθμού μαθητών που θα εγγραφούν την επόμενη σχολική χρονιά στην Α' τάξη σε κάθε ένα από τα μουσικά γυμνάσια της χώρας, προχώρησε το υπουργείο Παιδείας προκαλώντας αντιδράσεις από γονείς και εκπαιδευτικούς. Οπως διευκρινίζεται στη σχετική απόφαση που υπογράφει ο ειδικός γραμματέας του υπουργείου Μ. Κοντογιάννης, «σε περίπτωση που υπάρχει πρόβλημα υποδοχής - λόγω υλικοτεχνικής υποδομής - του συγκεκριμένου αριθμού μαθητών, δύναται να μειωθεί ο αριθμός των μαθητών με απόφαση του διευθυντή της σχολικής μονάδας αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υπάρξει αύξηση του αριθμού των τμημάτων». Σύμφωνα με τους γονείς, η μείωση των νεοεισερχόμενων μαθητών αφορά μουσικά σχολεία της επαρχίας.

Θυμίζουμε ότι η πολιτική των κυβερνήσεων, μέσα από ένα καθεστώς που επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο με παραλλαγές ελλείψεων, χαμένων διδακτικών ωρών, υποχρηματοδότησης, ελαστικών σχέσεων εργασίας των εκπαιδευτικών, με προβλήματα στις μεταφορές των μαθητών και πανάκριβα βιβλία που πληρώνουν από την τσέπη τους οι οικογένειες, οδηγεί τα μουσικά σχολεία στο να μην επιτελούν τελικά το ρόλο τους. Και οι μαθητές καταφεύγουν στους ιδιώτες.

Στη νέα απόφαση για τον αριθμό των νεοεισερχόμενων στα μουσικά σχολεία αντιδρά η Πανελλήνια Ενωση Γονέων Μουσικών Σχολείων και η ΟΛΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ