Σάββατο 18 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΝΕΟΛΑΙΑ
Εκδηλώσεις ενάντια στα ναρκωτικά

Tην ετήσια συναυλία του διοργανώνει ο Σύλλογος Οικογένειας του Θεραπευτικού Προγράμματος του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων «ΚΕΘΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ», την Πέμπτη 23 Ιούνη, στο θέατρο Λυκαβηττού. Φέτος, τους σκοπούς του προγράμματος στηρίζουν ο Παντελής Θαλασσινός και η Μάρθα Μαυροειδή (στο τραγούδι και τα έγχορδα), ενώ φιλική συμμετοχή θα έχουν οι: Βασίλης Σκουλάς, Γεράσιμος Ανδρεάτος, Αναστασία Μουτσάτσου, Γιώτα Νέγκα, Σταμάτης Χατζηευσταθίου. Τιμή εισιτηρίου: 20 ευρώ. Προπώληση στα Γραφεία του Συλλόγου Οικογένειας (Σολωμού 27, 4ος όροφος, τηλέφωνο: 210.3302.426).

***

Η Μονάδα Απεξάρτησης «18 ΑΝΩ» του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής λειτουργεί από το 1987 έως σήμερα και παρέχει θεραπευτικές υπηρεσίες χωρίς υποκατάστατα. Στο πλαίσιο της «Παγκόσμιας Ημέρας κατά των Ναρκωτικών», η Μονάδα διοργανώνει μια σειρά εκδηλώσεις. Το Σάββατο 25 Ιούνη, στις 9 το βράδυ, πραγματοποιείται στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Κοτζιά) συναυλία με τους Θανάση Παπακωνσταντίνου, Γιάννη Χαρούλη, ενώ συμμετέχουν οι Qyilombo. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη. ΤηνΚυριακή 26 Ιούνη, στο Δημοτικό Θέατρο Αιγάλεω «Αλέξης Μινωτής» (Ιερά Οδός & Δαρδανελίων), στις 9 το βράδυ, η Θεατρική Ομάδα της Μονάδας Απεξάρτησης 18 ΑΝΩ - ΨΝΑ ανεβάζει την παράσταση «Το Γαλάζιο Πουλί» του Μέτερλιγκ και θα ακολουθήσει συναυλία της Μουσικής Ομάδας της Μονάδας Απεξάρτησης 18 ΑΝΩ - ΨΝΑ. Την Πέμπτη 30 Ιούνη στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (Βασ. Γεωργίου Β 17-19 & Ρηγίλλης) θα γίνουν τα εγκαίνια του φωτογραφικού Εργαστηρίου Κοινωνικής Επανένταξης 18 ΑΝΩ και προβολή «Video Art», στις 8.30 το βράδυ.

***

Μια εικαστική παρέμβαση με στόχο την ενημέρωση και την αλληλεγγύη έχει ξεκινήσει και θα ολοκληρωθεί στις 20 Ιούλη, σε συνεργασία του ΚΕΘΕΑ και του Φεστιβάλ Αθηνών 2011. Στο χώρο της Πειραιώς 260, θα φιλοξενηθεί η εικαστική παρέμβαση, με θέμα «Το Παγκάκι». Βασικό υλικό της παρέμβασης, στην οποία πρωταγωνιστούν μεταξύ άλλων τα μέλη του προγράμματος απεξάρτησης «ΙΘΑΚΗ» του ΚΕΘΕΑ, είναι παγκάκια, φιλοτεχνημένα ώστε να δίνουν νέο νόημα σε αυτό το συχνά αρνητικά φορτισμένο αντικείμενο της σύγχρονης πόλης, που συνδέεται με τη χρήση ουσιών.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ