Τετάρτη 25 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΤΙΡΑΝΑ.-- Παράνομη χαρακτήρισε ο πρόεδρος του Σοσιαλιστικού Κόμματος και απερχόμενος δήμαρχος των Τιράνων Εντι Ράμα την απόφαση της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής να κηρύξει νικητή των δημοτικών εκλογών, τον άλλο διαχειριστή, τον υποψήφιο του κυβερνώντος Δημοκρατικού Κόμματος, Λουλζίμ Μπάσα, μετά την αξιολόγηση και καταμέτρηση και των ψήφων που είχαν ριχτεί σε λάθος κάλπη (σε αυτή των δημοτικών συμβούλων και όχι του δημάρχου). Σύμφωνα με αυτήν την απόφαση, ο Μπάσα επικράτησε με 81 ψήφους διαφορά. Ο Ράμα, ανακοινώνοντας ότι η αντιπολίτευση θα προσφύγει στο Εκλογοδικείο, υποστήριξε πως τα ψηφοδέλτια που καταμετρήθηκαν ήταν περισσότερα σε αριθμό από τους πολίτες των Τιράνων που προσήλθαν στις κάλπες στις 8 Μάη. Η διαμάχη των διαχειριστών της βαρβαρότητας που βιώνουν τα λαϊκά στρώματα αναμένεται να συνεχιστεί.

ΠΙΟΝΓΙΑΝΓΚ.-- Στην πρωτεύουσα της ΛΔ Κορέας βρίσκεται από χτες ομάδα Αμερικανών αξιωματούχων με επικεφαλής τον Ρόμπερτ Κινγκ, που είναι ειδικός απεσταλμένος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για ζητήματα που αφορούν στα ανθρώπινα δικαιώματα στη ΛΔ Κορέας.Οι Αμερικανοί θα μείνουν στην Πιονγιάνγκ για πέντε μέρες για διαβουλεύσεις με στελέχη της κυβέρνησης του προέδρου Κιμ Γιονγκ Ιλ, σχετικά με τις πιθανές ανάγκες της χώρας σε ανθρωπιστική επισιτιστική βοήθεια.

BEΡΟΛΙΝΟ.-- Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί στις γερμανικές υγειονομικές αρχές η ταχεία μετάδοση του εντεροαιμορραγικού βακτηριδίου E.coli (Eceh) που προκαλεί αιμορραγίες στο πεπτικό σύστημα και έχει προκαλέσει το θάνατο τουλάχιστον ενός ασθενή. Μόνο μέσα στο τελευταίο 15ήμερο έχουν διαγνωστεί εκατοντάδες κρούσματα.

NEO ΔΕΛΧΙ.-- Πιστώσεις ύψους 5 δισ. δολαρίων δήλωσε χτες πως θα χορηγήσει η Ινδία σε χώρες της Αφρικής για αναπτυξιακά προγράμματα ο Ινδός πρωθυπουργός Μανμοχάν Σινγκ στο πλαίσιο συνάντησής του με Αφρικανούς ηγέτες στην Αιθιοπία.

ΣΑΝΑΑ.-- Το σπίτι ενός από τους σημαντικότερους ηγέτες φυλών της Υεμένης, του σεΐχη Σάντεκ αλ-Αχμαρ, επλήγη χτες βράδυ από πύραυλο, με αποτέλεσμα το θάνατο και τον τραυματισμό αρκετών ατόμων. Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, μεταξύ των νεκρών και των τραυματιών, υπάρχουν και αρχηγοί φυλών και μεσολαβητές, όπως και ο στρατηγός Γάλεμπ Γκάμας, που είναι επικεφαλής ομάδας μεσολαβητών μεταξύ του προέδρου Σάλεχ και του σεΐχη αλ-Αχμαρ.

BEΛΙΓΡΑΔΙ.-- Αποφάσισε να απέχει σε ένδειξη διαμαρτυρίας από την περιφερειακή διάσκεψη κορυφής ηγετών της Κεντρικής Ευρώπης με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα ο Σέρβος πρωθυπουργός Μπόρις Τάντιτς, επειδή στη συγκεκριμένη συνάντηση θα είναι παρούσα η πρόεδρος των Κοσσοβάρων Αλβανών Ατιφέτε Γιαχάγκα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ