Τρίτη 10 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΣΤΟ ΤΕΙ ΛΑΜΙΑΣ
Επιτακτική ανάγκη δημιουργίας νέου συλλόγου

Σχετική πρωτοβουλία αναλαμβάνουν οι Επιτροπές Αγώνα ΣΤΕΦ και ΣΕΥΠ του ΤΕΙ Λαμίας

Την επιτακτική ανάγκη δημιουργίας ενός πραγματικού συλλόγου σπουδαστών στο ΤΕΙ Λαμίας, επισημαίνουν οι δυνάμεις του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών στο ίδρυμα, που αναλαμβάνουν σχετική πρωτοβουλία και καλούν όλους τους σπουδαστές να κάνουν υπόθεσή τους τη δημιουργία και τη ζωντάνια του Συλλόγου, να οργανώσουν τον αγώνα τους.

Οπως επισημαίνουν σε σχετική ανακοίνωσή τους οι δυνάμεις του ΜΑΣ στο ΤΕΙ Λαμίας:

«Η κατάσταση στους συλλόγους σπουδαστών στο ΤΕΙ Λαμίας είναι άθλια και σε πλήρες αδιέξοδο:

Εκλογές σε σκηνικό βίας και νοθείας (έλλειψη παραβάν, εφορευτική επιτροπή αποτελούμενη από μέλη της ΔΑΠ, μπράβοι έξω από τις πόρτες), διαπλοκή με τη διοίκηση του ΤΕΙ ΛΑΜΙΑΣ, αποκλεισμός των σπουδαστών από τις μαζικές διαδικασίες, φίμωση κάθε άλλης φωνής.

Ο σύλλογος αυτός είναι απονεκρωμένος. Απομακρύνει τους σπουδαστές από τις μαζικές διαδικασίες. Εναν τέτοιο σύλλογο πρέπει να τον απονεκρώσουμε πλήρως και να νομιμοποιήσουμε τον Σύλλογο που τηρεί όλες τις τυπικές διαδικασίες.

Είναι χαρακτηριστικό πως τα τελευταία χρόνια στο ΤΕΙ Λαμίας δεν συμμετέχουν στις μαζικές διαδικασίες του Συλλόγου πάνω από το 80% των σπουδαστών.

Οι σπουδαστές θέλουν να αντιδράσουν. Δεν βρίσκουν όμως φορέα που να ικανοποιεί τις ανάγκες τους. Δεν βρίσκουν Σύλλογο που να θέλει τη δημιουργική συμμετοχή τους και την παρουσία των σπουδαστών αναγνωρίζοντας ταυτόχρονα το δικαίωμα της διαφορετικής γνώμης και του διαλόγου.

Ο απονεκρωμένος Σύλλογος και τα όργανά του δεν στηρίζονται σε έναν συσχετισμό δύναμης που διαμορφώθηκε σε κάποιες εκλογές δίνοντας την πλειοψηφία στην ΔΑΠ.

Στηρίζονται σε διαδικασίες βίας και νοθείας που παραπέμπουν σε φασιστικές αντιλήψεις.

Χρόνια τώρα προσπαθούμε να αλλάξουμε τα πράγματα μέσα από αυτές τις εκλογές και τις διαδικασίες τους. Δεν το καταφέραμε εξαιτίας των απαράδεκτων συνθηκών που δημιουργεί η ΔΑΠ απομακρύνοντας από την ενεργό συμμετοχή τους σπουδαστές.

Απέναντι σε όλη αυτήν την κατάσταση το ΜΑΣ και οι Επιτροπές Αγώνα ΣΤΕΦ - ΣΕΥΠ καλούν όλους τους σπουδαστές να γυρίσουν την πλάτη τους, παίρνουμε διαζύγιο από τέτοια φαινόμενα. Δεν συμμετέχουμε στις 18 Μάη σε εκλογές - παρωδία. Δεν νομιμοποιούμε με τη συμμετοχή μας τέτοιες εκφυλιστικές διαδικασίες»!

Οι επιτροπές αγώνα του ΜΑΣ στη Λαμία παίρνουν πρωτοβουλία δημιουργίας νέου συλλόγου και καλούν τους σπουδαστές του ιδρύματος, που όλα αυτά τα χρόνια έχουν σιχαθεί την κατάσταση και θέλουν να πάρουν μέρος σε υγιείς διαδικασίες μέσα στο ΤΕΙ, ακόμα και αν διαφωνούν με τις θέσεις του ΜΑΣ, να συμμετάσχουν σε συλλογή υπογραφών ώστε να αποκτήσει σάρκα και οστά ο νέος Σύλλογος. «Ενας Σύλλογος που θα σέβεται τη διαφορετική άποψη και το διάλογο μεταξύ των σπουδαστών, τα όργανά του, θα ενημερώνει τους σπουδαστές για τα ζητήματα που τους απασχολούν και για τις αποφάσεις που παίρνει και θα απολογείται στους σπουδαστές. Η πλειοψηφία των σπουδαστών θα είναι συμμέτοχη και όχι αμέτοχη», όπως σημειώνει στην ανακοίνωσή του το ΜΑΣ.

Ταυτόχρονα, η ανακοίνωση καλεί σε ενίσχυση του ΜΑΣ με δημιουργία επιτροπών αγώνα ανά έτος, ανά εξάμηνο, καλεί σε ισχυροποίηση του αντιιμπεριαλιστικού - αντιμονοπωλιακού πόλου μέσα στα ιδρύματα και της κοινωνικοπολιτικής συμμαχίας εργαζομένων, μικρών αγροτών, μικρομεσαίων εμποροβιοτεχνών, σπουδαστών, γυναικών.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ