Τρίτη 10 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΝΕΟΛΑΙΑ
Απάνθρωπη απόφαση με θύματα τους μαθητές

Ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ για τον περιορισμό των εξεταστικών κέντρων των ΑμΕΑ

Την απόφαση του υπουργείου Παιδείας να λειτουργήσει εξεταστικά κέντρα μόνο στην Αθήνα, στον Πειραιά και τη Θεσσαλονίκη για μαθητές των ΕΠΑΛ με αναπηρία, αφορά η Ερώτηση που κατέθεσαν προς την υπουργό Παιδείας οι βουλευτές του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη, Γιάννης Γκιόκας, Γιάννης Πρωτούλης και Σπύρος Χαλβατζής.

Στις πανελλαδικές εξετάσεις έχουμε φέτος «περικοπή του 30% των εξεταστικών κέντρων και με ψαλίδισμα των αμοιβών των εκπαιδευτικών» και «οι μαθητές με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες θα εξεταστούν στις Πανελλαδικές των ΕΠΑΛ μόνο σε Αθήνα, Πειραιά και Θεσσαλονίκη», επισημαίνουν οι βουλευτές, εξηγώντας ότι οι μαθητές αυτοί θα κληθούν να πληρώσουν από την τσέπη τους τη μεταφορά και τη διαμονή επί 10ήμερο στις τρεις πόλεις.

Οι βουλευτές καλούν την υπουργό Παιδείας - έστω την τελευταία στιγμή - να ορίσει και άλλα εξεταστικά κέντρα για τους μαθητές ΑμΕΑ και παράλληλα ζητούν να τροποποιηθεί το πρόγραμμα των εξετάσεων για τους νυχτερινούς μαθητές (που φέτος καλούνται να δώσουν εξετάσεις το πρωί, δηλαδή τις ώρες που εργάζονται).

Στο μεταξύ, μιλώντας χτες στο ραδιοσταθμό «Φλας» ο υφυπουργός Παιδείας Γ. Πανάρετος έσπευσε να υπερασπιστεί την απόφαση του υπουργείου. Μάλιστα έδειξε ότι το υπουργείο, αντί να εισάγει και να στηρίξει τα μέσα για έγκαιρη διάγνωση και υποστήριξη των μαθησιακών δυσκολιών, αμφισβητεί ακόμα και αυτό το ποσοστό που είναι διαγνωσμένο και αφήνει υπόνοιες για ...«μαϊμού» δυσλεκτικούς. «Είναι ενδιαφέρον ότι υπάρχουν πάρα πολλές περιπτώσεις χαρακτηρισμού δυσλεξικών παιδιών και αυτό έχει οδηγήσει σε πολλά παράπονα γενικότερα για τις εξετάσεις. Δεν ξέρω αν θα μπορέσουμε να το κάνουμε, αλλά ενδεχομένως από φέτος να κάνουμε δειγματοληπτική εξέταση των παιδιών που έχουν δηλώσει δυσλεξία», δήλωσε ο Γ. Πανάρετος.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ