Πέμπτη 14 Απρίλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
Απλήρωτοι συμβασιούχοι στο Βόλο

Με παράσταση διαμαρτυρίας στο δημαρχείο Βόλου οι απλήρωτοι συμβασιούχοι στο δήμο απαίτησαν την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων που τους οφείλονται. Υστερα από κάλεσμα της Επιτροπής Μαγνησίας του ΠΑΜΕ, συγκεντρώθηκαν εκεί, καταγγέλλοντας την Δημοτική Αρχή - πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ - που αδιαφορεί για το πρόβλημα και δεν τους δίνει τα δεδουλευμένα, τα οποία ξεπερνούν τους 6 μήνες. Απαίτησαν, μεταξύ των άλλων, να καταβληθούν άμεσα τα χρήματα που τους οφείλονται, οι οφειλόμενες ασφαλιστικές εισφορές τους καθώς και οι δόσεις των δανείων προς το Παρακαταθηκών και Δανείων και τις τράπεζες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Δήμο είναι απλήρωτοι σχεδόν 500 εργαζόμενοι - Καλλιτεχνικό Οργανισμό, ΔΕΟΒ, ΔΗΚΙ, Κοινωφελή Επιχείρηση ΙΩΝΙΑ, Δημοτικό Ραδιόφωνο - οι οποίοι είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

Η Γραμματεία Μαγνησίας του ΠΑΜΕ καταγγέλλει την αντεργατική πολιτική της δημοτικής αρχής, επισημαίνοντας, ότι «πατάει» στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και της πολιτικής του ΝΔ. Και καλεί τα συνδικάτα να πάρουν αποφάσεις, να βγάλουν ανακοινώσεις, δελτία τύπου να καταδικάζουν τη δημοτική αρχή του Δήμου Βόλου και την αντιλαϊκή πολιτική που αφήνει απλήρωτους δεκάδες εργαζόμενους και να διεκδικήσουν αγωνιστικά το δίκιο τους.

Ανάλογα προβλήματα αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και των άλλων δήμων στους νομούς της Θεσσαλίας, που έχουν να πληρωθούν πολλούς μήνες. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο Δήμο Τρικκαίων δεν πληρώνονται και μόνιμοι εργαζόμενοι.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org