Πέμπτη 14 Απρίλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΥΓΕΙΑ
Πρόσθετο «φαρμακερό» χαράτσι

Με νέες προσθήκες φαρμάκων που θα πληρώνουν απ' την τσέπη τους οι ασφαλισμένοι κυκλοφόρησε η νέα λίστα που δε «θα αποζημιώνονται απ' τους φορείς της Κοινωνικής Ασφάλισης» και η οποία δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ Β' 559).

Σύμφωνα με την απόφαση δε θα καλύπτονται πλέον φάρμακα για δερματολογικές ασθένειες καθώς και για το κυκλοφοριακό σύστημα, με φάρμακο που χρησιμοποιείται εδώ και 30 χρόνια. Το κόστος των επιπλέον φαρμάκων που θα πληρώνουν πια απ' την τσέπη τους οι ασφαλισμένοι δεν ξεπερνούν τα δέκα ευρώ, ωστόσο όμως ξεπερνούν τις 70 κατηγορίες φαρμάκων.

Με στόχο τη μείωση των συνεπειών της αντιλαϊκής πολιτικής στο χώρο της Υγείας η κυβέρνηση έστειλε για δημοσίευση στο ΦΕΚ κοινή υπουργική απόφαση, με την οποία επανέρχεται σε παλιότερες ρυθμίσεις η νοσηλεία των εργαζομένων στο Δημόσιο. Συγκεκριμένα, προβλέπεται η κάλυψη - με βάση το κρατικό τιμολόγιο - των επισκέψεων και των εξετάσεων από μη συμβεβλημένους με τον Οργανισμό Περίθαλψης Ασφαλισμένων του Δημοσίου (ΟΠΑΔ). Επίσης, η συμπλήρωση του ΟΠΑΔ περιλαμβάνει και ορισμένες ρυθμίσεις για τη νοσηλεία των ασφαλισμένων στο εξωτερικό.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ