Πέμπτη 14 Απρίλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΥΓΕΙΑ
ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΑΠΟ ΙΔΙΩΤΕΣ
Γεννά επικίνδυνα αδιέξοδα

Με το ξεζούμισμα των ασφαλιστικών ταμείων επιχειρεί η κυβέρνηση να καλύψει την υποχρηματοδότηση των δημόσιων νοσοκομείων απ' τον κρατικό προϋπολογισμό, με αποτέλεσμα να τα οδηγεί σε αναστολή της λειτουργίας τους.

Στο πλαίσιο αυτής της πολιτικής πραγματοποιήθηκε χτες η προγραμματισμένη σύσκεψη μεταξύ των γενικών γραμματέων των υπουργείων Οικονομικών Ηλ. Πλασκοβίτη, Υγείας Ν. Πολύζο και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Αθ. Δρέττα. Οι τρεις γενικοί γραμματείς αποφάσισαν να διευθετηθούν νομοθετικά ορισμένες λεπτομέρειες, προκειμένου τα ασφαλιστικά ταμεία να αρχίσουν άμεσα να καταβάλλουν κάθε μήνα και έναντι τα νοσήλια στα δημόσια νοσοκομεία του ΕΣΥ και στο τέλος κάθε έτους θα πραγματοποιείται η απαιτούμενη εκκαθάριση. Με αυτά τα νοσήλια θα εξοφληθούν τα χρέη προς τους προμηθευτές για το 2011. Δηλαδή, βαδίζουν στην πεπατημένη, προαναγγέλλοντας τη θέσπιση 700 θεραπευτικών κατηγοριών, που προωθεί το υπουργείο Υγείας για κοστολόγηση στο Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας (ΚΕΣΥ).

Αποκαλυπτική για την κατάσταση που επικρατεί στα δημόσια νοσοκομεία είναι και η ανακοίνωση της Διοίκησης του Θριάσιου νοσοκομείου μετά την εισήγηση του Διευθυντή του αναισθησιολογικού τμήματος Ε. Αναστασίου ότι, λόγω των ελλείψεων, θα εισηγηθεί την άμεση διακοπή της λειτουργίας των τακτικών χειρουργείων και στην περίπτωση των εκτάκτων να εξυπηρετούνται μόνο αυτά για τα οποία υπάρχει επάρκεια υλικών, ενώ για τα υπόλοιπα θα ζητά τη διακομιδή σε άλλα νοσοκομεία. Η Διοίκηση του Θριάσιου αναγνωρίζει την «προβληματική ροή των υλικών» και ευελπιστεί «στην άμεση διευθέτηση του θέματος».

Την ίδια στιγμή, οι εταιρείες - μέλη του Πανελληνίου Συλλόγου Προμηθευτών Ιατρικών Ειδών (ΠΑΣΥΠΙΕ) συνεχίζουν το «εμπάργκο» αναλωσίμων υγειονομικών υλικών προς τα νοσοκομεία του ΕΣΥ, ενώ οι εταιρείες - μέλη του Πανελληνίου Συλλόγου Προμηθευτών Εμφυτεύσιμου Ορθοπεδικού Υλικού (ΠΑΣΥΠΟΥ) ξεκίνησαν χτες το δικό τους «εμπάργκο» από το νοσοκομείο της Αθήνας «Ευαγγελισμός» και συνεχίζουν σήμερα με το Γενικό Κρατικό Νικαίας και αύριο με το Γενικό Κρατικό Αθήνας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ