Πέμπτη 14 Απρίλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΠΝΟ
Για την Πρωτομαγιά αποφάσισε... στάση εργασίας

Η υπεράσπιση των ναυτεργατικών αναγκών απαιτεί απομόνωση των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών δυνάμεων (φωτ. από παλιότερη κινητοποίηση ανέργων του κλάδου)
Η υπεράσπιση των ναυτεργατικών αναγκών απαιτεί απομόνωση των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών δυνάμεων (φωτ. από παλιότερη κινητοποίηση ανέργων του κλάδου)
Με ...4ωρη στάση εργασίας, και αυτή χωρίς να αναφέρονται οι συγκεκριμένες ώρες και σε ποια λιμάνια ισχύει, θα «τιμήσει» την Εργατική Πρωτομαγιά η ΠΝΟ! Αυτό αποφάσισαν χτες οι δυνάμεις του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας, καταθέτοντας για πολλοστή φορά τα διαπιστευτήριά τους στο εφοπλιστικό κεφάλαιο. Πρόκειται για τις ίδιες δυνάμεις που υπογράφουν με τους εφοπλιστές, όπως έγινε με τα κρουαζιερόπλοια του ομίλου Λούη, το πέταμα των ναυτεργατών με συγκροτημένα δικαιώματα από τα καράβια όταν η ανεργία τσακίζει κόκαλα, για να αντικατασταθούν με ανασφάλιστους χαμηλόμισθους ναυτεργάτες.

Εξίσου προκλητικό ήταν ότι στη διάρκεια της Εκτελεστικής Επιτροπής ο εκπρόσωπος της πλειοψηφίας της διοίκησης της Ενωσης Ναυτών (ΠΕΝΕΝ) επιδόθηκε σε αντιΠΑΜΕ και αντικομμουνιστική επίθεση, επειδή αποκαλύφθηκε πλήρως ότι αυτή η πλειοψηφία στη διοίκηση της ΠΕΝΕΝ και ο πρόεδρός της, Αν. Νταλακογιώργος, στέλεχος του ΣΥΝ και της «Αυτόνομης Παρέμβασης», πρωτοστατούν μαζί με τις άλλες συμβιβασμένες δυνάμεις στην ΠΝΟ στις παρασκηνιακές συναλλαγές με το ΥΘΥΝΑΛ - δηλαδή την κυβέρνηση - και τους εφοπλιστές, για τη μείωση των θέσεων εργασίας των Ελλήνων ναυτεργατών και την επέκταση της μαύρης ανασφάλιστης εργασίας στα καράβια, όπως έγινε με τις συμφωνίες τους για τα κρουαζιερόπλοια του ομίλου Λούη.

Μάλιστα, ο πρόεδρος της Ενωσης Ναυτών, παρά τα «έργα» του, δε δίστασε να εκδώσει μία κατάπτυστη δισέλιδη ανακοίνωση σε βάρος των ταξικών ναυτεργατικών σωματείων ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ενταγμένων στη δύναμη του ΠΑΜΕ, ζητώντας τα ρέστα, επειδή κατήγγειλαν στους ναυτεργάτες τα αλισβερίσια του με τους εφοπλιστές και την κυβέρνηση.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο άγχος του να καλύψει τις πομπές του το μόνο που κατάφερε με την ανακοίνωση ήταν να τις επιβεβαιώσει και ...γραπτώς. Ετσι, αφού προσπαθεί να πείσει με τόνους λάσπης κατά των δύο σωματείων ότι είναι «καθαρός», στο διά ταύτα αναφέρει για τη μείωση του αριθμού των Ελλήνων ναυτεργατών από τα κρουαζιερόπλοια του ομίλου Λούη: «Ο πόνος τους έπιασε (σ.σ. ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ) για τους 3 ναύτες στα δύο πλοία (σ.σ. αυτούς που συμφώνησε η Ενωση Ναυτών να πεταχτούν έξω από το πλοίο ΚΡΥΣΤΑΛ, του ομίλου Λούη), για τους υπόλοιπους γιατί έχουν αυτή την επαίσχυντη σιωπή; Τι σκοπιμότητες κρύβονται και συναλλαγές υπάρχουν και σιωπούν για τους 47 και διαμαρτύρονται για τους 3;». Είναι βέβαια περιττό να σημειωθεί ότι τα ταξικά σωματεία από την αρχή κατήγγειλαν αυτές τις συμφωνίες, κάνοντας ειδική αναφορά βέβαια στον «ακομμάτιστο», «ακηδεμόνευτο» συνδικαλισμό των δυνάμεων του οπορτουνισμού, που με κάλυψη την «υπερεπαναστατική» φρασεολογία σκάβουν το λάκκο των ναυτεργατών.

Επιπλέον, τα σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ και Ενωση Πληρωμάτων Ρυμουλκών Ναυαγοσωστικών, με ανακοίνωση στην οποία απαντούν στις προκλήσεις Νταλακογιώργου αποκαλύπτουν ότι παρόμοιες συμφωνίες για το κόψιμο θέσεων εργασίας σε βάρος των ναυτών έκανε ο πρόεδρος της Ενωσης Ναυτών στα πλοία «RUSGAR» «ROPAX» Ι και ΙΙ.

ΠΕΜΕΝ - ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ καλούν τους ναυτεργάτες σε σύσκεψη τη Δευτέρα 18 του Απρίλη, στις 10.30 το πρωί, στα γραφεία της Ενωσης Μηχανικών, για να οργανώσουν την ανάπτυξη της πάλης.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ