Κυριακή 20 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Καμία εμπλοκή - καμία συμμετοχή

Παρέμβαση της Αλ. Παπαρήγα, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, στον πρωθυπουργό, καθώς και από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του Κόμματος στη Βουλή

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό για την επαπειλούμενη στρατιωτική επέμβαση στη Λιβύη είχε την Παρασκευή η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. Ζήτησε να μη συμμετέχει και να μην εμπλακεί με κανένα τρόπο η χώρα μας στην ιμπεριαλιστική στρατιωτική επέμβαση στη Λιβύη. Να μη χρησιμοποιηθούν οι αμερικοΝΑΤΟικές βάσεις στη Σούδα και το Ακτιο. Επίσης τόνισε ότι αποτελεί μέγιστη υποκρισία το πρόσχημα της ανθρωπιστικής βοήθειας που χρησιμοποιούν και ότι δεν έχουν καμία νομιμοποίηση.

Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σχολιάζοντας το διάγγελμα του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, για στρατιωτική επίθεση, σημείωσε: «Οι δολοφόνοι του ιμπεριαλισμού με επικεφαλής τις ΗΠΑ, Γαλλία, Βρετανία ετοιμάζουν νέο πόλεμο. Είναι παραμύθια τα περί ανθρωπισμού. Οι δολοφόνοι δεν μπορούν να μιλάνε για ανθρωπισμό. Ο στόχος τους είναι τα πετρέλαια της Λιβύης. Η επίθεση στη Λιβύη θα δημιουργήσει νέες επιπλοκές στις ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις, τις οποίες θα πληρώσουν οι λαοί.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με τη στήριξη της ΝΔ, αποφάσισε να συμμετέχει. Ο λαός πρέπει να αντιδράσει. Καμία συμμετοχή στην επίθεση. Κάτω ο ιμπεριαλισμός!».

Επίσης με παρέμβασή του στη Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Σπ. Χαλβατζής υπογράμμισε: «Ο λαός μας πρέπει να επαγρυπνεί, να εκφράσει την αλληλεγγύη του στους λαούς της Βόρειας Αφρικής και της Λιβύης, που δέχονται τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, που δέχονται τις συνέπειες των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών για τα κοιτάσματα του πετρελαίου και του φυσικού αερίου στη Βόρεια Αφρική και την ανατολική λεκάνη της Μεσογείου».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ