Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 19 Μάρτη 2011 - αριθ. φύλλου: 10918

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΚΙΝΗΜΑΤΩΝ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ
Συναγερμός κατά των ιμπεριαλιστών στην περιοχή μας

Η 2η Διεθνής Συνάντηση Αντιιμπεριαλιστικών Κινημάτων από τα Βαλκάνια και τη Μέση Ανατολή διεξάγεται σήμερα στα Χανιά και κορυφώνεται με την αυριανή παγκρήτια πορεία προς τη βάση της Σούδας.


ΣΕΛ.  13

Φωτιά πολέμου στη Λιβύη Οχι στην εμπλοκή της Ελλάδας

ΚΚΕ: Οι δολοφόνοι δεν μπορούν να μιλάνε για ανθρωπισμό. Ο στόχος τους είναι τα πετρέλαια της Λιβύης. Ο λαός πρέπει να αντιδράσει. Κάτω ο ιμπεριαλισμός

  • Αμερικανοί και Ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές άναψαν το φιτίλι του πολέμου στη Λιβύη. Ο ΟΗΕ, ως εργαλείο των ιμπεριαλιστών, άνοιξε το δρόμο της στρατιωτικής επέμβασης. Η κυβέρνηση, με τη στήριξη της ΝΔ, αποφάσισε την ενεργητική συμμετοχή στον πόλεμο, με πλοία, αεροσκάφη και ελικόπτερα.
  • Τηλεφωνική επικοινωνία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ με τον πρωθυπουργό, από τον οποίο ζήτησε: Να μη συμμετάσχει και να μην εμπλακεί με κανέναν τρόπο η χώρα μας στην ιμπεριαλιστική στρατιωτική επέμβαση στη Λιβύη. Να μη χρησιμοποιηθούν οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις στη Σούδα και στο Ακτιο.

ΣΕΛ.  10  -  11

ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ-ΜΑΣ-ΣΑΣΑ-ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΓΟΝΕΩΝ
Αγώνας για το δικαίωμα στη μόρφωση

Να μην περάσει το μνημόνιο για την Παιδεία απαίτησαν προχθές το μεσημέρι μαθητές, φοιτητές, σπουδαστές, γονείς και εργαζόμενοι, διεκδικώντας το δικαίωμα στη μόρφωση, στην Αθήνα και σε πολλές άλλες πόλεις της χώρας.


ΣΕΛ.  14

Καμιά θυσία

Η κυβέρνηση προχωρά με γοργά βήματα την ομοβροντία των νέων αντιλαϊκών μέτρων ύψους 50 δισ. ευρώ από τις ιδιωτικοποιήσεις, μπροστά στην ανάγκη να δώσει την όποια κρατική ιδιοκτησία σε επιχειρήσεις, που είναι κυρίως στρατηγικής σημασίας για την οικονομία, αλλά και δημόσια γη, προκειμένου να βρουν διέξοδο δράσης και κερδοφορίας αδιάθετα υπερσυσσωρευμένα κεφάλαια, ως ένα από τα μέτρα αντιμετώπισης της κρίσης σε όφελος του κεφαλαίου. Βεβαίως, είναι κοινή πολιτική των ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ. η παράδοση στην ελληνική και διεθνή πλουτοκρατία δημόσιων εκτάσεων, επιχειρήσεων, υποδομών και πλουτοπαραγωγικών πηγών. Πολιτική που όχι μόνο δε σώζει το λαό, αλλά θα γίνει ένα μεγάλο έγκλημα σε βάρος των δικαιωμάτων του και των αναπτυξιακών δυνατοτήτων της χώρας. Ο λαός μπορεί να τους εμποδίσει μόνο αν αντεπιτεθεί, απορρίπτοντας τις θυσίες για το χρέος και την ανταγωνιστικότητα της πλουτοκρατίας. Αν, οργανωμένος στο δικό του ενιαίο μέτωπο πάλης, ανατρέψει την πολιτική και την εξουσία που τον θυσιάζει στο βωμό του κεφαλαίου, για τη δική του εξουσία και οικονομία.



ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Για αγροτική παραγωγή υπέρ του λαού

ΣΕΛ.  8  -  9
Θερίζει η ανεργία σε νέους και γυναίκες

ΣΕΛ.  40
ΠΕΡΑΜΑ
Συγκροτήθηκε Λαϊκή Επιτροπή

ΣΕΛ.  17
ΙΑΠΩΝΙΑ
Εξαιρετικά επικίνδυνη κατάσταση

ΣΕΛ.  31
ΠΑΙΔΕΙΑ
Αντιδράσεις στις συγχωνεύσεις σχολείων

ΣΕΛ.  20  -  21
ΠΑΜΕ
Πανελλαδική μέρα δράσης η 22α Μάρτη

Να μετατρέψουν την Τρίτη 22 Μάρτη σε Μέρα Πανελλαδικής Δράσης στους χώρους δουλειάς και στις γειτονιές, ενάντια στα νέα δεινά που θα επισφραγίσει η Σύνοδος Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης στις 25 Μάρτη, καλεί τους εργαζόμενους το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο.


ΣΕΛ.  3

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ