Σάββατο 19 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ.-- Δύο εργαζόμενοι σκοτώθηκαν και τρεις άλλοι τραυματίστηκαν - ο ένας φέρει εγκαύματα στο 70% του σώματός του - όταν σημειώθηκε έκρηξη σε εργοστάσιο ξυλείας στα βορειοανατολικά της Ρουμανίας. Σύμφωνα με την αστυνομία, η πιθανή αιτία του δυστυχήματος αφορά δυσλειτουργία του εξοπλισμού ξήρανσης του ξύλου.

ΧΑΡΤΟΥΜ - ΤΖΟΥΜΠΑ.-- Τουλάχιστον 69 στρατιώτες και μαχητές σκοτώθηκαν και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων που σημειώθηκαν το τελευταίο 48ωρο μεταξύ Νοτιοσουδανών στρατιωτών και τοπικών ενόπλων ομάδων του στασιαστή στρατηγού Τζορτζ Αθορ στα πετρελαιοπαραγωγά κρατίδια Γιούνιτι και Ανω Νείλος.

MΠΑΜΠΕΪΝ.-- Πάνω από 7.000 διαδηλωτές βγήκαν χτες στους δρόμους τους νοτιοαφρικανικής Σουαζιλάνδης, αντιδρώντας στα σχέδια της κυβέρνησης για πάγωμα των μισθών στο δημόσιο τομέα και απαιτώντας πολιτικές μεταρρυθμίσεις. Δυναμικό «παρών» στη διαδήλωση έδωσαν χιλιάδες φοιτητές, που απαίτησαν την παραίτηση του πρωθυπουργού.

ΠΕΚΙΝΟ.-- Τρεις Κινέζοι αξιωματούχοι στην Κεντρική Κίνα τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, ενώ ακόμα 24 τιμωρήθηκαν, σύμφωνα με ανακοίνωση των κινεζικών αρχών, μετά το νέο διατροφικό σκάνδαλο που αφορούσε χοιρινά τα οποία βρέθηκαν θετικά σε επικίνδυνα για την υγεία χημικά.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ