Τρίτη 1 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΥΓΕΙΑ
ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ
Καταλήγει σε ενίσχυση των επιχειρηματιών Υγείας

Η γύμνια σε δημόσιες δομές πρόληψης και φροντίδας Υγείας και η υποκατάστασή της από δραστηριότητες δήμων, Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ) και φιλανθρωπικών σωματείων, οδηγεί τελικά στην ενίσχυση και την προβολή των επιχειρηματιών Υγείας.

Ετσι, με αφορμή την ανακήρυξη του Μάρτη ως μήνα Πρόληψης του Καρκίνου του Παχέος Εντέρου το υπουργείο Υγείας επιχορήγησε με 500 ευρώ μια κλινική του νοσοκομείου «Υγεία» για να διοργανώσει «επιστημονικό φόρουμ», με θέμα «Γυναίκα και Καρκίνος» σε πολυτελές κλαμπ. Μάλιστα, το φόρουμ γίνεται, όπως αναφέρεται στην απόφαση του υπουργείου, με την «ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας» (!)

Επίσης, χτες, το Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ΟΤΑ (ΔΔΥ) ανακοίνωσε, σε συνεργασία με τον Ομιλο Βιοϊατρικής, δωρεάν για ένα μήνα εξετάσεων για ανίχνευση αιμοσφαιρίνης στα κόπρανα. Οι εξετάσεις θα γίνουν από 1-31 Μάρτη στα κέντρα του Ομίλου στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη και σε συνεργαζόμενα κέντρα στην Πάτρα και στο Ηράκλειο Κρήτης.

Αντί, δηλαδή, η πρόληψη να αποτελεί καθημερινό συστατικό στοιχείο ενός κεντρικά σχεδιασμένου και αποκλειστικά δημόσιου συστήματος Υγείας, που θα χρηματοδοτείται απ' τον κρατικό προϋπολογισμό, εκχωρείται στις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, στους δήμους και στη χρηματοδότηση απ' τις πολυεθνικές του φαρμάκου και τις επιχειρήσεις Υγείας. Μάλιστα, ο Διευθυντής του ΔΔΥ Σωτήρης Παπασπυρόπουλος ζήτησε χτες απ' την πολιτεία - η οποία έχει θέσει υπό την αιγίδα της και αυτή τη δραστηριότητα - «να βοηθήσει στον πολλαπλασιασμό τέτοιων προγραμμάτων πρόληψης σε όλη τη χώρα μέσω της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

Ο υποβιβασμός της πρόληψης σε μια ευκαιριακή δραστηριότητα στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης γίνεται όταν το 91,7% των γυναικών και το 89,1% των ανδρών άνω των 50 ετών δεν έχουν πραγματοποιήσει ποτέ τη δοκιμασία λανθάνουσας αιμορραγίας στα κόπρανα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ