Τρίτη 1 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Καθήκον η ταξική οργάνωση και αντεπίθεση

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ

Για τη συμφωνία κυβέρνησης - ΓΣΕΕ - ΣΕΒ για την αναβάθμιση του Ανώτατου Συμβουλίου Εργασίας που προωθεί την κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, με ανακοίνωσή του, υπογραμμίζει:

«Η κυβέρνηση με τη συνεργία της ηγεσίας της ΓΣΕΕ προχωρά στην ολοκλήρωση του αντεργατικού εγκλήματος, της κατάργησης των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων. Μετά το νόμο, όπου οι επιχειρηματικές συμβάσεις υπερισχύουν των κλαδικών, τώρα επιχειρεί να δώσει το τελειωτικό χτύπημα, υλοποιώντας την απαίτηση των μεγαλοεπιχειρηματιών και της τρόικας να είναι προαιρετική η εφαρμογή της κλαδικής σύμβασης και να εξαρτάται από τον εργοδότη. Αυτό το ρόλο έρχεται να υπηρετήσει η δημιουργία του λεγόμενου Ανώτατου Συμβουλίου Εργασίας που συμφώνησαν κυβέρνηση - ΓΣΕΕ - ΣΕΒ. Η πλήρης κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων εκτός από τη δραστική μείωση των μισθών θα επιφέρει και αφαίρεση βασικών εργασιακών κατακτήσεων στο ωράριο, στις άδειες, στα επιδόματα κ.α.

Σε κάθε εργασιακό χώρο πρέπει να σημάνει συναγερμός, οι εργαζόμενοι να ξεπεράσουν φόβους και αυταπάτες, να απομονώσουν τους εργοδοτικούς συνδικαλιστές, τις δυνάμεις που υπηρετούν τη συναίνεση και την υποταγή. Η ταξική οργάνωση και η αντεπίθεση είναι καθήκον για κάθε εργαζόμενο».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org