Τρίτη 1 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΦΟΠΛΙΣΤΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ
Τζάμπα στόλος 10 δισ. ευρώ

Δισεκατομμύρια ευρώ ζεστού χρήματος εξασφάλισε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για τους εφοπλιστές, προκειμένου να θωρακίσουν την κερδοφορία τους, κατασκευάζοντας τζάμπα καράβια στα κινεζικά ναυπηγεία. Σύμφωνα με δελτία Τύπου για το 6ήμερο ταξίδι του υπουργού Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας (ΘΥΝΑΛ) Γ. Διαμαντίδη στην Κίνα, ο υπουργός εξασφάλισε για τους Ελληνες εφοπλιστές ένα «πακέτο» ενίσχυσης που φτάνει τα 10 δισ. ευρώ για να κατασκευάσουν καράβια εκεί.

Οπως αναφέρεται χαρακτηριστικά «η Κίνα εκδήλωσε την επιθυμία της να ενισχύσει το χρηματοδοτικό μηχανισμό των 5 δισ. δολ., φθάνοντας έως και τα 8-10 δισ. δολ. για ναυπηγήσεις των Ελλήνων πλοιοκτητών στα ναυπηγεία της χώρας, αποδεχόμενη παράλληλα και το ελληνικό αίτημα για αντίστοιχη ενίσχυση των ναυλώσεων πλοίων της ελληνικής εφοπλιστικής κοινότητας από Κινέζους ναυλωτές, γεγονός που αποτελεί μια εξαιρετική περίπτωση "win-win" διαδικασίας που θα αποδώσει καρπούς».

Ο υπουργός πήγε στην Κίνα ως ατζέντης των εφοπλιστών, προκειμένου να κλείσει αυτές τις ευνοϊκές συμφωνίες που θα τους «γεμίσουν» με νέα κέρδη, ενώ την ίδια ώρα τα ελληνικά ναυπηγεία βρίσκονται σε τροχιά διάλυσης. Είναι χαρακτηριστικό για τη βάρβαρη, για τα λαϊκά στρώματα, φιλοεφοπλιστική, φιλομονοπωλιακή πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με τη στήριξη της ΝΔ και τις κατευθύνσεις της ΕΕ, ότι την ώρα που φροντίζει ώστε οι Ελληνες εφοπλιστές να κατασκευάσουν τζάμπα πλοία στα κινεζικά ναυπηγεία - όπου εκτός των άλλων οργιάζει η μαύρη ανασφάλιστη εργασία - με απόφασή της την οποία υπερψήφισε και η ΝΔ, έκλεισε για 15 χρόνια το μεγαλύτερο μέρος των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, αυτό που αφορά τις επισκευές και κατασκευές εμπορικών πλοίων. Το έκλεισε με βάση σχετικό «φιρμάνι» που εξέδωσε η ΕΕ, δίνοντας έτσι και τη χαριστική βολή σε βάρος της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, της οποίας η λειτουργία εξαρτάται άμεσα από τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ