Σάββατο 26 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Ψήφο στην Αγωνιστική Συσπείρωση Δικηγόρων

Την ψήφο των αυτοαπασχολούμενων δικηγόρων μικρών και μεσαίων εισοδημάτων, των έμμισθων, των νέων και των γυναικών δικηγόρων διεκδικεί η Αγωνιστική Συσπείρωση Δικηγόρων στις εκλογές που διεξάγονται αύριο Κυριακή σε όλη τη χώρα, ενώ στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη θα συνεχιστούν και τη Δευτέρα. Είναι η μοναδική παράταξη που αγωνίζεται σε αντίθεση με την κυρίαρχη συνδικαλιστική αντίληψη, με αταλάντευτη συνέπεια και σε συμπόρευση με το λαϊκό κίνημα για την ανατροπή της συνεχώς εντεινόμενης αντιλαϊκής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των κυβερνήσεων που την υπηρετούν.

Οπως αναφέρει και στη διακήρυξή της η Αγωνιστική Συσπείρωση Δικηγόρων δεν υπόσχεται παραδείσους, εύκολες λύσεις χωρίς αγώνες, μόνο με επισκέψεις, υπομνήματα και «ξεσκονίσματα» σε υπουργούς και κυβερνητικούς παράγοντες. Οι λύσεις που προτείνει η Αγωνιστική Συσπείρωση περνούν μέσα από τη μεγαλύτερη συστράτευση, από την αγωνιστική στάση ζωής και δράσης που δε θα παγιδεύεται σε διαπραγματεύσεις για το ύψος της θυσίας που πρέπει να δεχθούν οι δικηγόροι.

Ολα αυτά τα χρόνια, η Αγωνιστική Συσπείρωση στο μέτρο των δυνάμεών της ανέδειξε τα ζητήματα που αφορούν τις λαϊκές ελευθερίες, την εργοδοτική τρομοκρατία, το χτύπημα του απεργιακού δικαιώματος, την ποινικοποίηση των εργατικών και λαϊκών αγώνων. Στάθηκε αλληλέγγυα στο πλάι των διωκόμενων εργαζόμενων. Ξεσκέπασε τις κυρίαρχες παρατάξεις και το ρόλο τους που καταδίκασαν το δικηγορικό συνδικαλισμό σε αδράνεια, ανοιχτά υπονόμευσαν κάθε προσπάθεια αγωνιστικής δράσης και συλλογικής έκφρασης και καλλιέργησαν τον εφησυχασμό.

Οι δικηγόροι, συμμετέχοντας μαζικά στις εκλογές και υπερψηφίζοντας την Αγωνιστική Συσπείρωση Δικηγόρων ενισχύουν το ριζοσπαστικό και αγωνιστικό πόλο συσπείρωσης των μισθωτών και αυτοαπασχολούμενων δικηγόρων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ