Σάββατο 26 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΟΥΡΚΙΑ
Δυστύχημα με Ελληνες νεκρούς

Πέντε νεκροί - τέσσερις Ελληνες και ένας Τούρκος - είναι το αποτέλεσμα ανατροπής λεωφορείου της τουρκικής εταιρείας «Metro», που εκτελούσε τακτικό δρομολόγιο Κωνσταντινούπολη - Αθήνα, στη θέση Αχιεβρέν στο δρόμο Μαλγάρων - Ραιδεστού. Το ατύχημα, που συνέβη στις 4.50 τα ξημερώματα, αποδίδεται από τις τουρκικές εισαγγελικές αρχές στις συνθήκες παγετού που επικρατούν στην περιοχή και την ολισθηρότητα του οδοστρώματος, ενώ το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών σημειώνει ότι οι συνθήκες «διερευνώνται». Στο λεωφορείο επέβαιναν συνολικά 12 άτομα, εκ των οποίων εννιά επιβάτες, δύο οδηγοί και ένας φροντιστής.

Σε ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ αναφέρεται ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία των τουρκικών αρχών που διασταυρώθηκαν από κλιμάκιο του Γενικού Προξενείου Κωνσταντινούπολης, «μεταξύ των νεκρών είναι οι κάτωθι Ελληνες πολίτες: Μαριάδη Σοφία του Βασίλειου, γενν. 5/4/1957 στο Καζακστάν. Μιτακίδη Φώφω του Γεωργίου, γενν. 23/3/1936 στην Κωνσταντινούπολη. Μωυσίδης Αρκάδιος του Αλέξανδρου, γενν. 27/9/1975 στη Γεωργία. Σολακίδης Μηνάς, γενν. 1960 στη Θεσσαλονίκη».

Οπως αναφέρεται, οι συγγενείς των θυμάτων έχουν ήδη ειδοποιηθεί από τις ελληνικές προξενικές αρχές στην Τουρκία. Τραυματίες είναι η Μαριάδη Μαρία, ο Σοφιανός - Pavletits Παναγιώτης και ο Νάρης Βασίλειος.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ