Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 25 Φλεβάρη 2011 - αριθ. φύλλου: 10901

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ
Ομοβροντία μέτρων για ακόμα φθηνότερους εργάτες

ΚΚΕ: Η οργανωμένη λαϊκή ανυπακοή και αντεπίθεση είναι μονόδρομος για την απόκρουση και ανατροπή της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής.


ΣΕΛ.  18  -  19

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΛΑΟΘΑΛΑΣΣΑ όλη η χώρα με το ΠΑΜΕ

*

Χιλιάδες και χιλιάδες εργάτες και εργάτριες, συνταξιούχοι, άνεργοι, νέοι, μετανάστες, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες, γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων συμμετείχαν, μαχητικά, αποφασιστικά στην απεργία και τις απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των ΠΑΜΕ, ΠΑΣΕΒΕ, ΠΑΣΥ, ΜΑΣ, ΟΓΕ, δίνοντας απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης, κεφαλαίου, ΕΕ και σε όσους τη στηρίζουν.


ΣΕΛ.  7  -  17

Επικίνδυνη τροπή

Αμεσος ο κίνδυνος ανοιχτής πολεμικής επέμβασης στη Λιβύη από το ΝΑΤΟ, που σχεδιάζει δήθεν «ανθρωπιστική επιχείρηση». Οι «ανθρωπιστικές επιχειρήσεις» και η «δημοκρατία», που επιβάλλουν οι ΗΠΑ, ΕΕ, είναι η ιμπεριαλιστική δημοκρατία του τρόμου και του αίματος, όπως στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ, στο Κόσσοβο και παλαιότερα στην Κορέα, στο Βιετνάμ. Είναι η υποταγή των λαών στον ιμπεριαλισμό. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η εκμετάλλευση των πετρελαίων. Η αλληλεγγύη στο λαό της Λιβύης, που τον χτυπά ο στρατός γιατί αγωνίζεται για δημοκρατικά, κοινωνικά δικαιώματα, συνεπάγεται και την καταδίκη κάθε ιμπεριαλιστικής επέμβασης. Είναι δικαίωμα κάθε λαού, και μόνο δικό του, να αποφασίζει για την τύχη του. Στην περιοχή υπάρχει παρουσία ελληνικών πολεμικών πλοίων. Ο λαός να επαγρυπνεί και να απαιτήσει: Καμιά εμπλοκή της Ελλάδας στα ιμπεριαλιστικά ΝΑΤΟικά σχέδια, να κλείσει η βάση της Σούδας, που αντικειμενικά αποτελεί «ορμητήριο» τέτοιων ιμπεριαλιστικών τυχοδιωκτικών σχεδίων και «εστία» κινδύνου για τους λαούς της περιοχής.



ΛΙΒΥΗ
Αιματοκύλισμα και κίνδυνοι επέμβασης

ΣΕΛ.  20  -  21
ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
Κομμάτι της αντιλαϊκής πολιτικής

ΣΕΛ.  29
ΙΝΔΙΑ
Δυναμική λαϊκή κινητοποίηση

ΣΕΛ.  30
ΠΑΙΔΕΙΑ
Αντιδράσεις για τις συγχωνεύσεις σχολείων

ΣΕΛ.  24
ΚΚΕ
«Οχι» στην ποινικοποίηση της πολιτικής δράσης

Η άσκηση ποινικών διώξεων σε βάρος του πρύτανη και μελών οργανώσεων που ενεπλάκησαν στην υπόθεση της Νομικής είναι ένα ακόμα κρούσμα αυταρχισμού και καταστολής, που στοχοποιεί συνολικά τις δράσεις του λαϊκού κινήματος και εντάσσεται στην εκστρατεία επίθεσης - κατάργησης του πανεπιστημιακού ασύλου. Η ευθύνη βαραίνει πρώτα απ' όλα την κυβέρνηση. Το ΚΚΕ απαιτεί την παύση αυτών των διώξεων.


ΣΕΛ.  3

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ