Τετάρτη 23 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΙΔΕΙΑ
Να παρθεί πίσω η απόλυση του εργαζόμενου σπουδαστή

Ανακοίνωση του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών για την απόλυση του Α. Μήλλα από το σούπερ - μάρκετ Βασιλόπουλος. Το θέμα τέθηκε και στο Δημοτικό Συμβούλιο Βριλησσίων

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για την απόλυση του εργαζόμενου Αντώνη Μήλλα από το σούπερ - μάρκετ Βασιλόπουλος στα Βριλήσσια. Θυμίζουμε ότι δυναμική παρέμβαση στο κατάστημα έκαναν προχθές εκπρόσωποι του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας ενώ το ίδιο βράδυ, το θέμα έθεσε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βριλησσίων ο Βασίλης Βήττος, σύμβουλος εκλεγμένος με το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης», ζητώντας το Δημοτικό Συμβούλιο με απόφασή του να καταγγείλει την απόλυση και να απαιτήσει από την εργοδοσία την επαναπρόσληψη του εργαζόμενου. Ωστόσο κατά πλειοψηφία (ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ) το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε το θέμα να συζητηθεί εκ νέου στην επόμενη συνεδρίαση, αφού και οι τρεις παρατάξεις (επικαλούμενες η κάθε μια «διαφορετικούς» λόγους) δεν θέλησαν να τοποθετηθούν επί της ουσίας και να πάρουν θέση.

Ανακοίνωση καταγγελίας της απόλυσης εξέδωσε και η Εκτελεστική Γραμματεία του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών με την οποία επισημαίνει:

«Στις 21/2 ο εργαζόμενος σπουδαστής της ΣΕΥΠ και μέλος του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών Μήλλας Αντώνης, πριν ξεκινήσει η βάρδιά του καλέστηκε από την εργοδοσία της Βασιλόπουλος ΑΕ, όπου εργάζεται, και του ανακοινώθηκε η απόλυσή του.

Ο λόγος της απόλυσης είναι καθαρά τρομοκρατικός και οφείλεται στην αγωνιστική και ανυπότακτη στάση που κράτησε από την πρώτη στιγμή που έπιασε δουλειά.

Καιρό τώρα η εργοδοσία έκανε έντονες προσπάθειες για να λυγίσει το συνάδελφό μας, βάζοντάς του μια σειρά από εμπόδια, όπως η καθημερινή αλλαγή ωραρίων, σε ένα σπουδαστή που παράλληλα κάνει την πρακτική του. Οι προσπάθειες αυτές των εργοδοτών έπεσαν στο κενό.

Ο συνάδελφός μας μέσα από το Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, που συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ, συνέχισε να αναπτύσσει έντονη δράση για την οργάνωση της πάλης των συναδέλφων του απέναντι στους σχεδιασμούς της εργοδοσίας που τους θέλει ακόμα πιο φθηνούς, χωρίς ωράρια, με ελαστικές σχέσεις εργασίας.

ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ - ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΤΑΓΗ. ΝΑ ΠΑΡΘΕΙ Η ΑΠΟΛΥΣΗ ΠΙΣΩ.

Εχουμε τη δύναμη να ορθώσουμε ένα αδιαπέραστο τείχος, να αποκρούσουμε τα χειρότερα που έρχονται, φτάνει να οργανώσουμε τις δυνάμεις μας σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε σχολή.

Αν νομίζουν ότι οι αγωνιστές που συσπειρώνονται στο Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών και στο ΠΑΜΕ θα λυγίσουν, είναι γελασμένοι! Η απόλυση του συναδέλφου μας είναι μία από τις χιλιάδες που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα με τις πλάτες της Κυβέρνησης, της πλουτοκρατίας και της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ. Δεν είναι τυχαίο ότι στο επιχειρησιακό σωματείο της αλυσίδας ΑΒ Βασιλόπουλος, όπου το ελέγχει η εργοδοσία με τις δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, γίνεται έντονη προσπάθεια να υπογραφεί επιχειρησιακή σύμβαση. Τώρα οι φοιτητές και σπουδαστές να βγάλουν συμπεράσματα, να τους εγκαταλείψουν, να μπουν στην πάλη με το ΜΑΣ και το ΠΑΜΕ».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Απόλυση με στόχο την τρομοκράτηση»(2012-08-04 00:00:00.0)
Απέλυσαν εργάτη με πρόσχημα ότι ήταν αξύριστος...(2011-02-22 00:00:00.0)
Τρομοκρατική απόλυση στελέχους της ΚΝΕ(2011-01-05 00:00:00.0)
Απέκλεισαν ξανά τον «Αρβανιτίδη»(2010-02-23 00:00:00.0)
Θέλουν τους εργαζόμενους υποζύγια της κρίσης(2009-02-27 00:00:00.0)
Αδικη απόλυση(1996-02-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ