Τετάρτη 23 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΕΛΕΥΣΙΝΑ - ΜΑΓΟΥΛΑ
Ανέλαβαν δράση οι μαζικοί φορείς

Συγκέντρωση στην πλατεία της Ελευσίνας και πορεία στο δημαρχείο, έκαναν χτες μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς της Ελευσίνας και της Μαγούλας, αντιδρώντας στις συγχωνεύσεις - καταργήσεις σχολείων. Αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με το δήμαρχο, που αρκέστηκε σε μια γενικόλογη στήριξη του αιτήματος να μη συγχωνευτεί - καταργηθεί κανένα σχολείο. Στη συνέχεια, προχώρησαν σε παραστάσεις διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία των διευθύνσεων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Διαμήνυσαν δε, ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις και δεν θα αποδεχτούν τα σχέδια της κυβέρνησης που όπως συζητιέται είναι: Να συγχωνευθούν 1ο και 3οΓυμνάσιο, 2ο και 4οΓυμνάσιο στην Ελευσίνα, τα 1ο, 2ο και 6οΔημοτικά στην Ελευσίνα, τα 1οκαι 2ο Δημοτικά στη Μαγούλα και τα 1ο και 2ο ΕΠΑΛ.

Στο πλευρό τους στη χτεσινή κινητοποίηση βρέθηκαν και εκπρόσωποι εργατικών και μαζικών φορέων της περιοχής και ειδικότερα από: Σωματείο Μετάλλου «ΜΑΣΙΝΑ», Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ Θριάσιου, Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής, Ενωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Ελευσίνας, Σύλλογο Γυναικών Ελευσίνας και Επιτροπή Ειρήνης Ελευσίνας.

Μάλιστα, σε κοινή ανακοίνωσή τους, οι παραπάνω φορείς καλούν τους εργαζόμενους γονείς, εκπαιδευτικούς, μαθητές, να αγωνιστούν για:

-- Σύγχρονα δημόσια σχολεία με μαζικούς μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών. Να μην καταργηθούν και συγχωνευθούν σχολικές μονάδες.

-- Καμιά τάξη πάνω από 20 μαθητές.

-- Κατάργηση επιχειρηματικής δράσης.

-- Ενιαίο Δωδεκάχρονο Υποχρεωτικό Σχολείο, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν, δίχρονη υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή.

-- Δημόσιες δωρεάν επαγγελματικές σχολές και Ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ