Τετάρτη 23 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
Αγωνιστικό πρόγραμμα δράσης

Κοινό μέτωπο πάλης ενάντια συνολικά στην πολιτική της κυβέρνησης στον τομέα της εκπαίδευσης με ζητήματα αιχμής τις καταργήσεις και συγχωνεύσεις σχολείων, αποφασίστηκε στη σύσκεψη που διοργάνωσε προχθές βράδυ η Ομοσπονδία Ενώσεων Γονέων Μαθητών της Νομαρχίας Πειραιά. Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι των Ενώσεων και Συλλόγων Γονέων της περιοχής του Πειραιά, καθηγητών, δασκάλων της Γραμματείας Πειραιά του ΠΑΜΕ, του ΜΑΣ, Συλλόγων Γυναικών Πειραιά (μέλη της ΟΓΕ) και της ΠΑΣΕΒΕ. Στη σύσκεψη αποφάσισαν συμμετοχή στη σημερινή πανελλαδική πανεργατική απεργία, καθώς και:

  • Την Παρασκευή 25 Φλεβάρη να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 2 το μεσημέρι στα γραφεία του περιφερειάρχη.
  • Τη Δευτέρα 28 Φλεβάρη να πραγματοποιήσουν παρέμβαση στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά.
  • Την Πέμπτη 3 Μάρτη να πραγματοποιήσουν συμβολική κατάληψη στα γραφεία της connect (εταιρεία που απευθύνεται στα σχολεία για να διαφημίσει φροντιστήρια με αντάλλαγμα κάλυψη αναγκών υλικοτεχνικής υποδομής, π.χ. πετρέλαιο).

Οπως προέκυψε, ήδη, η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά έχει προτείνει τη συγχώνευση 15 δημοτικών σχολείων σε 7. Επίσης σε πολλά σχολεία του Πειραιά και ειδικότερα του Περάματος δεν αποδίδονται τα χρήματα στις σχολικές επιτροπές, με αποτέλεσμα σήμερα στο ταμείο τους να μην υπάρχει ούτε ένα ευρώ και τα σχολεία να μην έχουν ούτε πετρέλαιο.

Σε Παγκράτι - Βύρωνα - Καισαριανή

Η ανάγκη συντονισμού και πάλης ενάντια στα μέτρα που στερούν από τα παιδιά το δικαίωμα στη μόρφωση αναδείχτηκε και στη διάρκεια της συγκέντρωσης που έγινε το απόγευμα της Δευτέρας, μετά το κάλεσμα του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Βύρωνα - Καισαριανής - Παγκρατίου «Ρόζα Ιμβριώτη», των Ενώσεων Γονέων Καισαριανής και 2ου Διαμερίσματος Αθήνας και Συλλόγων Γονέων Βύρωνα. Σωματεία εργαζομένων, μαθητές, εκπαιδευτικοί και μαζικοί φορείς αποφάσισαν να οργανώσουν από κοινού τοπικές κινητοποιήσεις και παρεμβάσεις σε δημοτικά συμβούλια με αιχμή τις συγχωνεύσεις όπου θα καλέσουν τις δημοτικές αρχές και παρατάξεις να πάρουν θέση. Δήλωσαν, παράλληλα, ότι οποιαδήποτε αρνητική εξέλιξη θα τους βρει έτοιμους να απαντήσουν.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ