Τρίτη 22 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΛΛΗΝΟΚΟΥΒΑΝΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
Τιμήθηκαν τα 52 χρόνια της Κουβανικής Επανάστασης

Αποψη από την εκδήλωση στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθήνας
Αποψη από την εκδήλωση στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθήνας
Την 52η επέτειο της νίκης της Κουβανικής Επανάστασης τίμησαν οι φίλοι της Κούβας, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το πρωί στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθήνας, την οποία διοργάνωσε ο Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος Φιλίας και Αλληλεγγύης.

Μιλώντας στους παρευρισκόμενους, ο πρέσβης της Κούβας στην Ελλάδα, Λουίς Πράδο Γκαρσία, αναφέρθηκε στα σημαντικά επιτεύγματα που έχουν σημειωθεί για την άνοδο του βιοτικού επιπέδου του λαού, τόσο στον τομέα της Υγείας και της Παιδείας, όσο και στον Αθλητισμό και τον Πολιτισμό.

Σημείωσε πως αυτά έγιναν κάτω από τις διαρκείς επιθέσεις της ισχυρότερης ιμπεριαλιστικής δύναμης, που μόνο από οικονομικής πλευράς έχει στοιχίσει σε απώλειες 100 δισ. δολαρίων μέχρι το τέλος του 2009. Στην ίδια ρότα κινείται και η ΕΕ με την παρεμβατική και αναχρονιστική Κοινή Θέση, πρόσθεσε.

Υπογράμμισε πως οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Κούβα δεν οφείλονται όλες σε εξωτερικούς παράγοντες (αποκλεισμός, συχνοί τυφώνες κ.λπ.), αλλά και σε «λάθη, αποφάσεις που λαμβάνονταν και που δεν ήταν πάντοτε οι καλύτερες». Αναφερόμενος στο 6ο Συνέδριο του ΚΚ Κούβας που θα διεξαχθεί τον Απρίλη, είπε πως θα είναι αφιερωμένο εξ ολοκλήρου στα οικονομικά θέματα», προσθέτοντας πως θα γίνουν «πολλές και σημαντικές αλλαγές» που «αναλύθηκαν στο σύνολό τους από ολόκληρο τον κουβανικό πληθυσμό, ο οποίος εξέφρασε ελεύθερα τις απόψεις, τις υποδείξεις και τις διαφωνίες του και αυτά αναλύονται με τη σειρά τους επισταμένα από την ηγεσία της χώρας». Τέλος, σημείωσε πως «μπορείτε να είστε απόλυτα βέβαιοι πως, όπως δήλωσε και ο Πρόεδρος Ραούλ Κάστρο, "ό,τι κι αν γίνει θα είναι για περισσότερο σοσιαλισμό και όχι για να επιστρέψουμε στον καπιταλισμό"».

Ο πρέσβης της Κούβας, Λουίς Πράδο Γκαρσία
Ο πρέσβης της Κούβας, Λουίς Πράδο Γκαρσία
Για τη δημιουργία του πρώτου σοσιαλιστικού κράτους στην αμερικανική ήπειρο, μίλησε ο πρόεδρος του Ελληνοκουβανικού Συνδέσμου Νίκος Καρανδρέας, αλλά και για τις μεθόδους της οικονομικής πίεσης και ένοπλης επίθεσης των κυβερνήσεων των ΗΠΑ. Τόνισε ότι η Κούβα «είναι μια χώρα πραγματικά ανεξάρτητη και τα επιτεύγματά της στους βασικούς κοινωνικούς τομείς έχουν αναγνωριστεί ακόμα και από τους εχθρούς της».

Στο ψήφισμα της εκδήλωσης καταδικάζονται οι επιθέσεις κατά της Κούβας, επιβεβαιώνεται η αλληλεγγύη, απαιτείται η άρση του αποκλεισμού και η κατάργηση της Κοινής Θέσης, καθώς και η απελευθέρωση των πέντε Κουβανών αγωνιστών.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Γιώργο Μαρίνο, μέλος του ΠΓ και, επίσης, ο Μπάμπης Αγγουράκης, μέλος της ΚΕ. Επίσης παραβρέθηκαν η πρόεδρος της ΕΕΔΔΑ Μάρι Λαυρεντιάδου, εκπρόσωποι της ΕΕΔΥΕ και πλήθος κόσμου. Η εκδήλωση «ντύθηκε» με τα τραγούδια του Νησιού της Επανάστασης και της Λατινικής Αμερικής.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εκδήλωση τιμής στην 59η επέτειο της νίκης της Κουβανικής Επανάστασης(2018-03-13 00:00:00.0)
Φάρος και οδηγός το Νησί της Επανάστασης(2009-04-01 00:00:00.0)
Κυρίαρχα θέματα η αλληλεγγύη και τα επιτεύγματα της Επανάστασης(2006-12-01 00:00:00.0)
Μοναδικές εμπειρίες για τους αγωνιστές του ΠΑΜΕ(2004-07-27 00:00:00.0)
«Δούρειος Ιππος» των Αμερικανών η Ευρωπαϊκή Ενωση(2003-07-29 00:00:00.0)
Η Κούβα θα συνεχίσει τον αγώνα της(2001-01-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ