Κυριακή 6 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Σπάνιες μουσικές συμπράξεις

«Η μουσική έχει τη δυνατότητα να μας πάει πολύ πέρα από τα όριά μας, πέρα από τα σύνορα που βάζουμε εμείς», έχει δηλώσει ο ο Ιρλανδός καλλιτέχνης - μουσικός του κόσμου Ρος Ντέιλι, ο οποίος από τις 10 Φεβρουαρίου και κάθε Πέμπτη (9.30 μ.μ.) - για 15 παραστάσεις - θα βρίσκεται με τη μουσική συντροφιά του, στο Θέατρο Ροές (Ιάκχου 16, Γκάζι, 210 3479426, σταθμός Μετρό Κεραμεικός). Σε συνεργασία με τις «Ροές», θα προσφέρει στο αθηναϊκό κοινό τη δυνατότητα να απολαύσει τα παγκοσμίως πολυσυζητημένα μουσικά δρώμενα, που διεξάγονται στο Μουσικό Εργαστήρι «Λαβύρινθος», το οποίο λειτουργεί στο χωριό Χουδέτσι, στην Κρήτη, τα τελευταία 9 χρόνια. Ο διεθνούς φήμης συνθέτης, δάσκαλος και πολίτης του κόσμου Ρος Ντέιλι θα παρουσιάσει ένα ιδιαίτερο πρόγραμμα μουσικών συμπράξεων, σε συνεργασία με σπουδαίους Ελληνες και ξένους μουσικούς με επίκεντρο τη δημιουργική προσέγγιση διαχρονικών μουσικών παραδόσεων.

Οι εμφανίσεις του, μαζί με τους συνεργάτες του, θα πραγματοποιούνται κάθε Πέμπτη, ξεκινώντας από τις 10/2 με μία συναυλία με τη συμμετοχή των Γιώργη Μανωλάκη, Κέλυ Θωμά και Γιάννη Παπατζανή και ειδικό καλεσμένο από την Ισπανία τον σπουδαίο πολυοργανίστα και συνθέτη Efren Lopez.

Ταξιδεύοντας σε πολλές χώρες και μελετώντας την τοπική μουσική και παραδοσιακά όργανα, ο Ρος Ντέιλι πήρε την απόφαση πριν από τρεις και πλέον δεκαετίες, να μείνει στη χώρα μας και συγκεκριμένα στην Κρήτη. Γοητευμένος από τη μουσική της Κρήτης, μαθαίνει την κρητική λύρα κοντά στον μεγάλο λυράρη Κ. Μουντάκη και αργότερα παίζει μαζί με τον βιρτουόζο του κλαρίνου Β. Σούκα. Με το ξεκίνημα μελέτης της Κλασικής Ανατολικής Μουσικής, ταξιδεύει στην Τουρκία. H δισκογραφική του δραστηριότητα ξεπερνά τα 25 άλμπουμ, τα οποία αποτυπώνουν τη δημιουργικότητά του και τη συνεργασία του με πολλούς, παγκόσμια καταξιωμένους, μουσικούς. H μουσική του Ρ. Ντέιλι, εξάλλου, προσφέρει κάτι σπάνιο για την εποχή μας. Μια αίσθηση συνέχειας και επικοινωνίας, που ξεπερνώντας κάθε σύνορο στέκεται έξω από τα όρια τόπου και χρόνου. Μια μαγική μουσική εμπειρία, που συνδέει το παραδοσιακό στοιχείο με τις ανάγκες του σύγχρονου ακροατή. Μαγικές αναμένονται και οι συμπράξεις του με τους μουσικούς που θα συμμετάσχουν σ' αυτές τις σπάνιες συναυλιακές βραδιές, στο Θέατρο «Ροές». Τιμή εισιτηρίου: 15 ευρώ, 12 ευρώ (φοιτητικό).


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ