Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 8 Φλεβάρη 2011 - αριθ. φύλλου: 10887

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΤΙΣ 10 ΦΛΕΒΑΡΗ
Συγκέντρωση στο Σύνταγμα την Πέμπτη στις 10 π.μ.

Συγκέντρωση την Πέμπτη 10 Φλεβάρη οργανώνουν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις (ΙΚΑ - ΕΛΤΑ - ΔΗΜΟΣΙΟΥ - ΟΣΕ - ΟΑΕΕ - ΝΑΤ - ΟΤΑ), στο Σύνταγμα στις 10 π.μ. και πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου.


ΣΕΛ.  12   -   13
ΠΑΜΕ - ΠΑΣΕΒΕ - ΜΑΣ - ΟΓΕ
Ολοήμερη πανελλαδική δράση στις 10 Φλεβάρη

Μέρα ολοήμερης κινητοποίησης και πολύμορφης δράσης έχουν κηρύξει την Πέμπτη 10 Φλεβάρη οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, μαζί με την ΠΑΣΕΒΕ, την ΟΓΕ και το ΜΑΣ, ενάντια στην αντεργατική, αντιλαϊκή πολιτική.


ΣΕΛ.  12  -  13

Κόντρα στην πολιτική που θέλει τους ασθενείς - πελάτες

Καμία συναίνεση σ' αυτή την πολιτική που κάνει τις υπηρεσίες Υγείας - Πρόνοιας ακόμη περισσότερο ένα απρόσιτο και ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα

  • Παιχνίδια στις πλάτες εκατοντάδων χιλιάδων ασφαλισμένων και ασθενών και των οικογενειών τους παίζει η κυβέρνηση, με στόχο να επισπεύσει την εφαρμογή όσων προβλέπει το αντιλαϊκό πολυνομοσχέδιο για Υγεία - Πρόνοια.
  • Οι υγειονομικοί να συμβάλουν στην πράξη ώστε να καταργηθούν όλα τα χαράτσια για εξετάσεις, φάρμακα, περίθαλψη. Να απορρίψουν αντιλήψεις και πρακτικές που θέλουν τον ασθενή - πελάτη.
  • Κάθε νοσοκομείο, Κέντρο Υγείας, μονάδα του ΙΚΑ, γειτονιά, χωριά και σχολές, όλοι οι τόποι δουλειάς να γίνουν μετερίζι του αγώνα για να μην καταργηθεί κανένα δημόσιο νοσοκομείο και καμία υγειονομική μονάδα του ΙΚΑ.
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, πλήρους, αποκλειστικής απασχόλησης. Εξοπλισμός όλων των δημόσιων μονάδων Υγείας με σύγχρονα ιατρικά μηχανήματα. Να προσφέρουν δωρεάν, πλήρεις και ασφαλείς υπηρεσίες όλο το 24ωρο. Ενταξη στο δημόσιο σύστημα όλων των αυτοαπασχολούμενων γιατρών.
  • Οργανωμένη λαϊκή - ταξική πάλη για πλήρεις, σύγχρονες και δωρεάν δημόσιες υπηρεσίες Υγείας και Πρόνοιας, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Δημόσια Κέντρα Υγείας πλήρως στελεχωμένα και εξοπλισμένα. Κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης.

ΣΕΛ.  8   -   9

MotionTeam

ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ
Δυναμικές κινητοποιήσεις σε Βόρεια Ελλάδα - Πελοπόννησο

Οι μικρομεσαίοι αγρότες όλης της χώρας βρίσκονται εδώ και μέρες σε αγωνιστικό αναβρασμό. Το Σάββατο έγινε κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη, ενώ χτες στους δρόμους του αγώνα βγήκαν στην Πελοπόννησο και στις Σέρρες, κόντρα στην αντιαγροτική πολιτική κυβέρνησης και Ευρωπαϊκής Ενωσης που τους ξεκληρίζει.


ΣΕΛ.  20  -  21


Κάτω τα χέρια

Η κυβέρνηση, με τις τρομοκρατικές συλλήψεις εκπροσώπων των αγωνιζόμενων αγροτών στις Σέρρες, καταφεύγει στον αυταρχισμό προκειμένου να καταστείλει τις κινητοποιήσεις της φτωχομεσαίας αγροτιάς, που φουντώνουν. Η ποινικοποίηση των λαϊκών αγώνων δεν πρέπει να περάσει. Να αφεθούν όλοι αμέσως ελεύθεροι, χωρίς καμία κατηγορία ή δίωξη. Οι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα της πόλης έχουν κάθε λόγο και συμφέρον να σταθούν δίπλα στους αγρότες που αντιπαλεύουν τη φτώχεια και το ξεκλήρισμα, στο οποίο τους οδηγεί η πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ. Η ίδια πολιτική τσακίζει τη ζωή των εργατών με τη δραστική μείωση μισθών-συντάξεων, με την εμπορευματοποίηση Υγείας - Παιδείας - Πρόνοιας, με τη ληστρική φορολογία και τις αυξήσεις σε ρεύμα - εισιτήρια - διόδια, με την «ευελιξία» στη δουλειά, με την ανεργία, ενώ ξεκληρίζει και τους μικρούς ΕΒΕ. Κοινή αντιλαϊκή πολιτική, κοινός ο αντίπαλος. Κοινή και η πάλη ως την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής.


ΣΕΛ.  20  -  21
«ΣΥΜΦΩΝΟ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ» ΤΗΣ ΕΕ
Αγρια επίθεση στα λαϊκά δικαιώματα

ΚΚΕ: Μονόδρομος για το λαό για να αποκρούσει τα χειρότερα, να κατακτήσει τα σύγχρονα δικαιώματά του, είναι η οργανωμένη ανυπακοή και αντεπίθεση. Για δρόμο ανάπτυξης που θα υπηρετεί τις δικές του ανάγκες. Με λαϊκή συμμαχία για λαϊκή εξουσία και αποδέσμευση από την ΕΕ.


ΣΕΛ.  7
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Ενταση αντιμεταναστευτικής πολιτικής

Στην εφαρμογή της απάνθρωπης αντιμεταναστευτικής πολιτικής της επιμένει η κυβέρνηση. Το θέμα της «παράνομης» μετανάστευσης ήταν στο επίκεντρο σύσκεψης που έγινε χτες, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού. Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, ζήτησε και θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό σήμερα για το μεταναστευτικό.


ΣΕΛ.  3
ΚΝΕ
Στις 15 Φλεβάρη δράση για την ανεργία

ΣΕΛ.  24
ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΑΣΓΜΕ
Αγώνας για την Παιδεία των αναγκών μας

ΣΕΛ.  23
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΤΡΟΪΚΑ
Ετοιμάζουν τη νέα αντεργατική επέλαση

ΣΕΛ.  11
ΚΑΛΛΙΘΕΑ
Συγκροτήθηκε Λαϊκή Επιτροπή Αγώνα

ΣΕΛ.  11

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ