ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 8 Φλεβάρη 2011
Σελ. /32
ΤΑΞΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΙΑ 10 ΦΛΕΒΑΡΗ
Μεθαύριο Πέμπτη μέρα ολοήμερης κινητοποίησης

Οι ταξικές δυνάμεις να προχωρήσουν παντού, σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, σε συγκεντρώσεις, συζητήσεις και συσκέψεις για μαζική και καθολική συμμετοχή στην απεργία στις 23 Φλεβάρη

Σε κάθε τόπο δουλειάς, οργανώνουν τον αγώνα οι ταξικές δυνάμεις
Σε κάθε τόπο δουλειάς, οργανώνουν τον αγώνα οι ταξικές δυνάμεις
Μέρα ολοήμερης κινητοποίησης έχουν κηρύξει την Πέμπτη 10 Φλεβάρη οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, μαζί με την ΠΑΣΕΒΕ, την ΟΓΕ και το ΜΑΣ, ενάντια στην πολιτική που καταργεί τις Συλλογικές Συμβάσεις, μειώνει τους μισθούς, καταστρατηγεί εργασιακά δικαιώματα, εμπορευματοποιεί την υγεία, υποβαθμίζει τη ζωή της λαϊκής οικογένειας, κάνοντας ένα ακόμη βήμα στην οργάνωση της πάλης, μπροστά και στην απεργία στις 23 Φλεβάρη. Ηδη, τα δημαρχεία των πόλεων έχουν οριστεί ως ενιαίος τόπος συγκέντρωσης και εκκίνησης συλλαλητηρίων, στις 6 μ.μ.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, το ΠΑΜΕ, καλεί τις ταξικές δυνάμεις στον ιδιωτικό τομέα, μεθαύριο Πέμπτη, να πραγματοποιήσουν συγκεντρώσεις, συζητήσεις και συσκέψεις μέσα στους τόπους δουλειάς. Να αξιοποιήσουν τα διαλείμματα και άλλους τρόπους, για να συζητήσουν και να πάρουν αποφάσεις για μαζική και καθολική συμμετοχή στην απεργία με τα μπλοκ των ταξικών δυνάμεων. Αντίστοιχα, στο δημόσιο τομέα, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, καλούνται να αξιοποιήσουν τη στάση εργασίας (11.30 π.μ. - λήξη ωραρίου), προχωρώντας σε συγκεντρώσεις, μαζώξεις σε κάθε χώρο των επιτροπών αγώνα.

Το Συνδικάτο Εργαζομένων στους ΟΤΑ Νομού Αττικής καλεί τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν σήμερα Τρίτη στη στάση εργασίας του κλάδου (11 π.μ. - λήξη ωραρίου) με προσυγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Βάθης. Επιπλέον, στις 10 Φλεβάρη, το Συνδικάτο καλεί όλους τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ, είτε είναι συμβασιούχοι (που έχουν 24ωρη απεργία) είτε είναι μόνιμοι (και έχουν στάση από 11 π.μ. έως λήξη ωραρίου), σε κάθε δήμο να δράσουν με συγκεντρώσεις, καταλήψεις, παραστάσεις διαμαρτυρίας.

Στον Πειραιά, έχουν προγραμματιστεί για σήμερα, Τρίτη, μια σειρά από δραστηριότητες (εξορμήσεις, περιοδείες, συσκέψεις), καθώς και πικετοφορίες σε όλους τους δήμους της περιοχής. Στον Πειραιά, η πικετοφορία θα ξεκινήσει στις 6 μ.μ., από το Εργατικό Κέντρο της πόλης. Μεθαύριο, 10 Φλεβάρη, οι ταξικές δυνάμεις στον Πειραιά, προχωρούν σε συλλαλητήριο στις 6.30 μ.μ., στην πλατεία Κοραή. Το πρωί της ίδιας μέρας, θα γίνει σύσκεψη στις 11 π.μ., στα γραφεία της ΠΕΜΕΝ, την οποία διοργανώνουν οι Ενωση Μηχανικών, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», Ενωση Μαγείρων (ΠΕΕΜΑΓΕΝ), Ενωση Πληρωμάτων Ρυμουλκών Ναυαγοσωστικών (ΠΕΡΠΝ), Ενωση Συνταξιούχων ΝΑΤ (ΠΕΣ ΝΑΤ), Επιτροπή Ανέργων Ναυτεργατών και Επιτροπή Αγώνα Σπουδαστών ΑΕΝ. Αμέσως μετά τη σύσκεψη θα γίνει παρέμβαση στο Γραφείο Ευρέσεως Ναυτικής Εργασίας (ΓΕΝΕ).

Σε Εύβοια - Φθιώτιδα, η δράση στις 10 Φλεβάρη, ξετυλίγεται ως εξής:

 • Στη Χαλκίδα, στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία Αγοράς συλλαλητήριο. Το πρωί, θα γίνουν εξορμήσεις σε σούπερ μάρκετ και πολυκαταστήματα, στα ΚΑΠΗ, στο ΙΚΑ, ενώ το ΠΑΜΕ Υγειονομικών θα κάνει κατάληψη στα εκδοτήρια εισιτηρίων των εξωτερικών ιατρείων.
 • Στο Αλιβέρι, συλλαλητήριο στις 6.30 μ.μ., με συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο και στην Ιστιαία εξόρμηση στα καταστήματα και τα σχολεία.
 • Στη Φθιώτιδα, συλλαλητήριο στις 6.30 μ.μ., στην πλατεία Πάρκου στη Λαμία.
 • Στο Βόλο, συγκέντρωση στην πλατεία πανεπιστημίου στις 6.30, παρέμβαση το πρωί στον ΟΑΕΔ, και στη Σκιάθο, κινητοποίηση ενάντια στα χαράτσια που πληρώνουν οι ασθενείς, στις 8.30 π.μ., στο Κέντρο Υγείας.
Για την Υγεία

Στο επίκεντρο μπροστά στην απεργία, μπαίνουν και τα ζητήματα της εμπορευματοποίησης της Υγείας, της Πρόνοιας και της Παιδείας, καθώς και αυτά των Συλλογικών Συμβάσεων, της ανεργίας κλπ.. Σε αυτό το πλαίσιο, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ Υγείας θα περιοδεύσουν στους παρακάτω χώρους δουλειάς:

 • 9/2/2011 στα Πρακτορεία Τύπου.
 • 10/2/2011 στη «Βιβλιοσυνεργατική».

Επιπλέον, θα παραβρεθούν στη Γενική Συνέλευση εργαζομένων «Softex» στις 9/2.

Στο μεταξύ εντείνονται οι δραστηριότητες των ταξικών συνδικάτων, με γενικές συνελεύσεις, για την προετοιμασία της απεργίας στις 23 Φλεβάρη. Η απεργιακή συγκέντρωση στην Αθήνα, θα γίνει στην πλατεία Ομονοίας, στις 11 π.μ.

Επιπλέον, συνεχίζονται οι Γενικές Συνελεύσεις των ταξικών Συνδικάτων:

 • Σήμερα, Τρίτη, στις 6 μ.μ., η ταξική Ομοσπονδία Τύπου και Χάρτου και η Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων στα γραφεία του συνδικάτου (Αριστοτέλους 11-15, 6ος όρ.).
 • Την Παρασκευή 11 Φλεβάρη, οι εργαζόμενοι της ΦΑΓΕ, στη 1 μ.μ.
 • Τη Δευτέρα 14 Φλεβάρη το Συνδικάτο Εργαζομένων Φαρμάκου, στις 6 μ.μ., στην αίθουσα των Λογιστών (Κάνιγγος 27, 5ος όροφος).
ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ
Μέρα δράσης των Επιτροπών Αγώνα

Στις 10 Φλεβάρη, μέρα πανελλαδικής κινητοποίησης για τις ταξικές δυνάμεις, οι Επιτροπές Αγώνα του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ) θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις στην Αθήνα. Το ΜΑΣ, σε ανακοίνωσή του, τονίζει ότι η «κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΕΕ και τρόικα τσακίζουν τη ζωή και τα δικαιώματά μας, τις ζωές και τα δικαιώματα των εργαζομένων γονιών μας. Η επιχείρηση αφαίμαξης του λαού με νέα χειρότερα μέτρα θα συνεχιστεί με αμείωτη ένταση. Δε δεχόμαστε να πληρώσουμε την κρίση, τα ελλείμματα και το χρέος τους. Να πληρώσουν αυτοί που τα δημιούργησαν. Η πλουτοκρατία και τα κόμματά της, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Μπροστά στην ακρίβεια που γιγαντώνεται, στο μνημόνιο της Παιδείας που μετατρέπει τα ΑΕΙ - ΤΕΙ σε επιχειρήσεις, στην κατάργηση του κατώτερου μισθού και των κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων το ΜΑΣ παίρνει πρωτοβουλία για την ενημέρωση του λαού και της νεολαίας της Αθήνας. Προχωράμε σε κινητοποιήσεις των Επιτροπών Αγώνα σε όλη την Αθήνα». Στις 10 Φλεβάρη, οι παρακάτω Επιτροπές Αγώνα του ΜΑΣ θα πραγματοποιήσουν κινητοποιήσεις για τη δωρεάν μετακίνηση:

 • Επιτροπή Αγώνα ΣΕΛΕΤΕ στο σταθμό Ειρήνη.
 • Επιτροπές Αγώνα Φιλοσοφικής Σχολής, ΕΜΠ, Φυσικομαθηματικής, Ιατρικής στους σταθμούς «Κατεχάκη» και στις στάσεις των λεωφορείων γύρω από τις σχολές.
 • Επιτροπή Αγώνα Πανεπιστημίου Πειραιά στο σταθμό «Πειραιά».
 • Επιτροπές Αγώνα ΤΕΙ Αθήνας και ΤΕΙ Πειραιά στους σταθμούς «Μεταξουργείο» και «Αιγάλεω».

Επίσης, θα γίνουν οι παρακάτω κινητοποιήσεις:

 • Οι Επιτροπές Αγώνα της Νομικής (ΝΟΠΕ) και της Φυσικομαθηματικής στην πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αθήνας.
 • Οι Επιτροπές Αγώνα της Γεωπονικής στον Ειδικό Λογαριασμό της Σχολής.
 • Η Επιτροπή Αγώνα του Παντείου στον πρύτανη του Παντείου, για να δοθούν τα συγγράμματα στους φοιτητές.

Το ΜΑΣ οργανώνει τις κινητοποιήσεις με τα συνθήματα «Να καταργηθεί το μνημόνιο διαρκείας», «Να μην περάσει το "μνημόνιο" της Παιδείας», «Δράση - οργάνωση - συμμαχία για την ανατροπή». Επίσης, καλεί τους φοιτητές και τους σπουδαστές στην απεργία στις 23 Φλεβάρη, με τις σημαίες του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΥ, της ΠΑΣΕΒΕ της ΟΓΕ και του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών.

Κλαδικές συσκέψεις

Επίσης, υλοποιώντας την απόφαση της 2ης Πανελλαδικής Συνάντησης του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών, η Εκτελεστική Γραμματεία ξεκινά τη διοργάνωση των κλαδικών συσκέψεων:

 • Το Σάββατο, 19 Φλεβάρη, στις 6 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί η σύσκεψη για τις καθηγητικές σχολές, όπου θα παρευρεθούν Επιτροπές Αγώνα από τις Φιλοσοφικές σχολές, τις Παιδαγωγικές σχολές, τα τμήματα Φυσικό, Μαθηματικό, Βιολογικό, Χημικό.
 • Την Κυριακή 20 Φλεβάρη, στις 3 το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί η σύσκεψη για τις σχολές Υγείας, όπου θα παρευρεθούν Επιτροπές Αγώνα από τις σχολές Ιατρικής, Οδοντιατρικής, Νοσηλευτικής, Φαρμακευτικής και ΣΕΥΠ των ΤΕΙ.

Οι δύο συσκέψεις θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων (Αγ. Φιλοθέης 5β), στην Αθήνα.

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
Παναττική συγκέντρωση την Πέμπτη

Στις 10 π.μ. στο Σύνταγμα και πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου

Παναττική πανσυνταξιουχική συγκέντρωση πραγματοποιούν την Πέμπτη 10 Φλεβάρη οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις (ΙΚΑ - ΕΛΤΑ - ΔΗΜΟΣΙΟΥ - ΟΣΕ - ΟΑΕΕ - ΝΑΤ - ΟΤΑ), στην πλατεία Συντάγματος, στις 10 π.μ. και από εκεί σε πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Παλεύουμε για την ανατροπή αυτών των πολιτικών. Δυναμώνουμε τη συμμαχία με τα λαϊκά στρώματα για να ανοίξουμε το δρόμο για οικονομία και εξουσία που θα υπηρετεί τις ανάγκες του λαού και των εργαζομένων», σημειώνουν με σχετική ανακοίνωσή τους και τονίζουν: «Το πάγωμα των συντάξιμων αποδοχών μας για πέντε χρόνια, η περικοπή του 13ου και 14ου μισθού, η επιβολή του ΛΑΦΚΑ, η επιβάρυνση από την αλλαγή της φορολογικής κλίμακας, η αύξηση στον ΦΠΑ, οι αυξήσεις στα φάρμακα, η εμπορευματοποίηση της Υγείας, οι ενοποιήσεις στα ασφαλιστικά ταμεία για τον κλάδο της Υγείας, με τη μείωση την κρατικής συμμετοχής, καθώς πολλά ακόμη μέτρα έχουν κάνει τη ζωή μας αφόρητη και μας οδηγούν στην εξαθλίωση».

Επιπλέον, αύριο, Τετάρτη 9 Φλεβάρη και ώρα 10.30 π.μ., οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις, πραγματοποιούν συνέντευξη Τύπου, στην αίθουσα ΟΑΕΕ, (Σωκράτους 23, 4ος όροφος).

Οι συνεργαζόμενες οργανώσεις διεκδικούν:

 • Αποκλειστικά Δημόσιο, Δωρεάν ενιαίο και καθολικό σύστημα Υγείας και Πρόνοιας, με πλήρη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό. Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης.
 • Να καταργηθούν οι ασφαλιστικές εισφορές στον κλάδο Υγείας, κάθε είδους πληρωμή των ασθενών για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, στα εξωτερικά ιατρεία των δημόσιων νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας.
 • Κανένα δημόσιο νοσοκομείο, πολυϊατρείο, ή νοσοκομείο του ΙΚΑ, ή άλλου Ταμείου να μην κλείσει ή να συγχωνευτεί.
 • Αμεσες προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτών για πλήρη κάλυψη των αναγκών. Κατάργηση ελαστικών σχέσεων εργασίας και μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.

-- Η κυβέρνηση παίρνει αντιλαϊκά - αντεργατικά μέτρα και λέει ότι οι θυσίες του λαού είναι αναγκαίες και ότι θα πιάσουν τόπο για να βγει η χώρα από την οικονομική κρίση. Τι ισχύει;

Οι θυσίες, στις οποίες υποβάλλονται σήμερα οι εργαζόμενοι και τα άλλα λαϊκά στρώματα, αλλά και οι άλλοι λαοί του κόσμου, είναι βάρβαρες και χωρίς καμία προοπτική για τα συμφέροντά τους. Το αντίθετο συμβαίνει. Καλούν το λαό σε θυσίες για να βγουν αλώβητοι από την κρίση οι καπιταλιστές. Και τα μέτρα που παίρνουν δε θα έχουν σταματημό αν δεν οργανωθεί η πάλη και ο αγώνας ενάντια σε αυτή την πολιτική. Οι εργαζόμενοι πρέπει να ξέρουν ότι οι θυσίες του λαού θα συνεχισθούν και θα μεγαλώσουν, αν δεν ξεδιπλωθεί η λαϊκή αντεπίθεση. Η κυβέρνηση ψεύδεται όταν ισχυρίζεται ότι τα δύσκολα για την εργατική τάξη και τους αυτοαπασχολούμενους στην πόλη και στο χωριό θα κρατήσουν μόνο μερικά χρόνια, και μετά θα έρθει η «αναγέννηση» της ελληνικής οικονομίας σε όφελός τους. Η αναγέννηση της οικονομίας θα είναι για το κεφάλαιο, άρα σε βάρος τους. Εκπονούν βάρβαρα μέτρα για να κρατήσουν για πάντα, είναι πανέτοιμοι να πάρουν και άλλα ακόμα χειρότερα. Δεν αξίζουν θυσίες σε μια πολιτική που ωθεί τις λαϊκές οικογένειες να δυσκολεύονται να ικανοποιήσουν ακόμα και στοιχειώδεις τους ανάγκες, όπως το ηλεκτρικό ρεύμα, το τηλέφωνο, η θέρμανση, ακόμα και η διατροφή των μελών τους, ο παιδικός σταθμός των παιδιών τους, η υγεία τους, η ίδια η δουλειά τους. Οι μόνες θυσίες που αξίζουν είναι για να κατακτήσει η εργατική τάξη και οι σύμμαχοί της έναν άλλο δρόμο, μιαν άλλη εξουσία, τη δική τους, για μιαν άλλη κοινωνία.

Η αλήθεια είναι μία: Το καπιταλιστικό σύστημα υπάρχει, γιατί ο κεφαλαιοκράτης κλέβει κάθε μέρα στα γιαπιά, στα εργοστάσια, στα βαπόρια, τον κόπο του εργάτη. Ετσι κι αλλιώς κάθε μέρα, κάθε ώρα, η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα θυσιάζονται για να αυξάνονται τα κέρδη των καπιταλιστών. Αυτή η κατάσταση αποκαλύπτει όχι μόνο τη σαπίλα και τον παρασιτισμό του καπιταλιστικού συστήματος αλλά και τα ιστορικά του όρια. Σήμερα έχουν ξεσκεπαστεί πολλοί μύθοι για τους οποίους εδώ και χρόνια καλούσαν τους εργάτες και τα λαϊκά στρώματα να θυσιαστούν. Για παράδειγμα: Ο μύθος της παγκοσμιοποίησης, της ευρωπαϊκής ενοποίησης, της απελευθέρωσης της αγοράς. Και τι γίνεται όλα αυτά τα χρόνια; Την ίδια στιγμή που αυξάνεται καθημερινά ο πλούτος που παράγουν οι εργαζόμενοι, το μερίδιο που οι ίδιοι καρπώνονται συρρικνώνεται διαρκώς. Το ΑΕΠ αυξήθηκε 5,5 φορές από το 1990 μέχρι το 2007. Τα κέρδη των επιχειρήσεων αυξήθηκαν 28 φορές σε αυτά τα χρόνια και το μεροκάματο μία φορά. Πού πήγαν λοιπόν αυτές οι θυσίες και ζητούν σήμερα κι άλλες;

Μία είναι η βασική αγωνία της πλουτοκρατίας και των επιτελείων της: Μην τυχόν ο λαός αντιληφθεί πως η ενίσχυση της «ανταγωνιστικότητας» θα ταυτίζεται πάντα με τη διαρκή επιδείνωση της δικής του ζωής. Ποτέ δε θα σταματήσουν οι κυβερνήσεις του κεφαλαίου να φέρνουν νέα αντιλαϊκά μέτρα, είτε πρόκειται για εμπλουτισμό, είτε για αναμόρφωση, είτε για επικαιροποίηση της πολιτικής τους. Γιατί μόνο ένας τρόπος υπάρχει για να κερδίζουν τα μονοπώλια: Να χάνει ο λαός. Και πάντα θα ζητούν θυσίες. Για να κερδίσει ο λαός υπάρχει μόνο ένας τρόπος: Να ηττηθούν τα μονοπώλια.

Δρόμος προς τα πίσω δεν υπάρχει. Μόνο η διαμόρφωση μιας ισχυρής κοινωνικής λαϊκής συμμαχίας ενάντια στα μονοπώλια, στην ΕΕ και στα κόμματα που υπηρετούν τον καπιταλισμό μπορεί να ορθώσει εμπόδια στο βάρβαρο μνημόνιο διαρκείας που καταδικάζει μόνιμα το λαό στη φτώχεια και στη ζωή χωρίς δικαιώματα. Μόνο η ριζική αλλαγή του συσχετισμού δυνάμεων υπέρ του ΚΚΕ, της λαϊκής συμμαχίας, για τη λαϊκή εξουσία, σε βάρος των κομμάτων του συστήματος μπορεί να ανοίξει το δρόμο της ανάπτυξης για τη λαϊκή ευημερία. Ο λαός πρέπει να πάρει διαφορετικό δρόμο απ' αυτόν που επιβάλλουν τα μονοπώλια. Καμία θυσία για τα κέρδη τους, για την κρίση τους. Τα σύγχρονα λαϊκά δικαιώματα μπορούν να κατακτηθούν μόνο σε μια Ελλάδα, όπου τα μονοπώλια, όλες οι μεγάλες επιχειρήσεις θα είναι λαϊκή περιουσία και θα λειτουργούν με εργατικό - λαϊκό έλεγχο, χωρίς τα δεσμά της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΘΡΑΚΗ
Κινητοποιήσεις στις 10 Φλεβάρη

Σήμερα, στις 7 το απόγευμα, η σύσκεψη στο ΕΚΘ

Κλιμακώνουν τη δράση τους οι ταξικές δυνάμεις στη Θεσσαλονίκη και τις άλλες πόλεις της Μακεδονίας και της Θράκης, για την επιτυχία των κινητοποιήσεων του ΠΑΜΕ στις 10 του Φλεβάρη και την απεργία στις 23 του μήνα. Σήμερα Τρίτη 8 Φλεβάρη, στις 7 το απόγευμα, στο ΕΚΘ, πραγματοποιείται η πλατιά σύσκεψη εργαζομένων και συνδικάτων, που διοργανώνει η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ για την προετοιμασία των κινητοποιήσεων. Νωρίτερα, στις 6.30 μ.μ., θα γίνουν πικετοφορίες σε Πολίχνη και Συκιές.

Στο πλαίσιο της ολοήμερη δράσης στις 10 του μήνα στην Κοζάνη και την Πτολεμαΐδα, από το πρωί προγραμματίζονται να γίνουν παρεμβάσεις στα νοσοκομεία, περιοδείες σε όλους τους χώρους της ΔΕΗ και εξορμήσεις σε βιοτεχνίες και άλλους χώρους δουλειάς. Σε Φλώρινα, Καστοριά και Γρεβενά το πρωί, θα γίνουν παρεμβάσεις στα νοσοκομεία και στη συνέχεια μαζικές εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς, μόρφωσης και κατοικίας. Στην Ξάνθη και στην Καβάλα, από το πρωί θα προχωρήσουν σε αποκλεισμούς των ταμείων των νοσοκομείων.

Συγκεντρώσεις θα γίνουν:

-- Θεσσαλονίκη, 6.30 μ.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου.

-- Κοζάνη, 6.30 μ.μ., κεντρική πλατεία.

-- Πτολεμαΐδα, 6.30 μ.μ., κεντρική πλατεία.

-- Κατερίνη, 7 μ.μ., στο σιντριβάνι (πλατάνι).

-- Κιλκίς, 7 μ.μ., στην πλατεία Ειρήνης.

-- Σέρρες, 6 μ.μ., στην πλατεία Ελευθερίας.

-- Νάουσα, 7 μ.μ., στην πλατεία Καρατάσου.

-- Μουδανιά (Χαλκιδική), 6.30 μ.μ., στην πλατεία.

-- Αλεξανδρούπολη, 6 μ.μ., μπροστά στο Δημαρχείο.

-- Κομοτηνή, 6 μ.μ., στην κεντρική πλατεία.

-- Δράμα, 6 μ.μ., στην κεντρική πλατεία.

-- Ξάνθη, 6.30 μ.μ., στην κεντρική πλατεία.

-- Καβάλα, 6.30 μ.μ., στην κεντρική πλατεία.

ΕΕΔΥΕ
Με το ΠΑΜΕ στην απεργία και στις συγκεντρώσεις

Να ξεσηκωθούν ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης, που φορτώνει τα βάρη της κρίσης στις πλάτες των εργαζομένων, που μαζί με την ΕΕ, το ΔΝΤ και τους ιμπεριαλιστές σχεδιάζουν ακόμα πιο επώδυνα μέτρα για να ενισχύσουν την κερδοφορία του κεφαλαίου, καλεί τον ελληνικό λαό, τους εργαζόμενους και τη νεολαία, όλους τους αγωνιστές της ειρήνης η ΕΕΔΥΕ.

Τους καλεί να ξεσηκωθούν και να κλιμακώσουν τους αγώνες τους, για να προστατέψουν την κυριαρχία της χώρας και τα συμφέροντα του λαού, αποτρέποντας την εφαρμογή των αντιλαϊκών μέτρων της κυβέρνησης με τη μαζική συμμετοχή τους στην 24ωρη απεργία στις 23 Φλεβάρη και στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ.

Να απαιτήσουν με τη μαζική συμμετοχή τους στην απεργία την επιστροφή όλων των εκστρατευτικών σωμάτων με το τεράστιο οικονομικό κόστος, να ακυρωθούν όλες οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης σε ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ για την παραχώρηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας στο ΝΑΤΟ και σε ό,τι αφορά τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, το Αιγαίο, το Κυπριακό και την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων, για να ανατρέψουν με μαζική πάλη τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org