Πέμπτη 27 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΓΟΝΕΙΣ ΝΗΠΙΩΝ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ
Αποφάσισαν να μην πληρώσουν τις αυξήσεις στα τροφεία

Σήμερα στις 8 μ.μ. μαζική παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το δημαρχείο. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας το Σάββατο στις 11 π.μ.

Αποφασισμένοι να μην πληρώσουν δεκάρα τσακιστή παραπάνω - από τα ήδη υπέρογκα τροφεία που πλήρωναν έως σήμερα - είναι οι γονείς που στέλνουν τα παιδιά τους στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Χαϊδαρίου. Οι γονείς, που η συμμετοχή τους ξεπέρασε κάθε προσδοκία στις γενικές συνελεύσεις που πραγματοποιήθηκαν την περασμένη βδομάδα, αποφάσισαν να απειθαρχήσουν στην απόφαση της διοίκησης του δήμου να αυξήσει κατακόρυφα τα τροφεία στους δημοτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς της περιοχής.

Υπενθυμίζουμε ότι η διοίκηση του δήμου προχώρησε σε αυξήσεις των τροφείων έως και 267%, ζητώντας από τους γονείς που στέλνουν τα παιδιά τους στους δημοτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς να πληρώνουν από 65 έως 250 ευρώ κάθε μήνα! Με τη δημιουργία ενός υποτιθέμενου «δίκαιου και αναλογιστικού συστήματος τροφείων», δημιούργησε 12 διαφορετικές κατηγορίες και όριο εκκίνησης τα 13.000 ευρώ εισοδήματος και πάνω, όπου οι γονείς θα καλούνται να πληρώνουν τροφεία ανάλογα με το εισοδηματικό τους επίπεδο.

Να σημειώσουμε ότι οι γονείς έως τώρα πλήρωναν τροφεία έως και 68 ευρώ κάθε μήνα, ενώ κατά τη φετινή χρονιά, 80 παιδιά περίπου έμειναν εκτός δημοτικών βρεφονηπιακών σταθμών. Η κατάσταση μάλιστα αναμένεται να γίνει ακόμα πιο δύσκολη στους παιδικούς σταθμούς του Χαϊδαρίου, αφού το επόμενο διάστημα δεκάδες συμβασιούχοι - που ξεπερνούν το 50% των εργαζομένων στην προσχολική αγωγή - θα απολυθούν.

Είναι ενδεικτικό ότι η δημοτική αρχή, από τη Δευτέρα, μπροστά στην αποφασιστικότητα των γονέων να μην πληρώσουν τα τροφεία ξεκίνησε παζάρια, καλώντας γονείς σε ατομικές διαπραγματεύσεις προκειμένου να τους πείσει να δεχθούν να πληρώσουν την αύξηση των τροφείων. Με τη λογική δηλαδή του «καρότου και του μαστίγιου», προσπάθησε είτε να φοβίσει τους γονείς είτε να τους «τουμπάρει» κάνοντάς τους ατομικές εκπτώσεις. Βάζει έτσι στο «παζάρι» την ανάγκη και το δικαίωμα δηλαδή του κάθε παιδιού στην δωρεάν και δημόσια προσχολική αγωγή.

Οι γονείς που είναι αποφασισμένοι να μην κάνουν πίσω, σήμερα στις 8 το απόγευμα συμμετέχουν μαζικά στην παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποιεί ο Σύλλογος Γονέων των Παιδικών Σταθμών έξω από το δημαρχείο Χαϊδαρίου, καταδικάζοντας τις απαράδεκτες τακτικές της δημοτικής αρχής.

Παράλληλα, συντονίζουν τη δράση και τη συλλογική τους πάλη συμμετέχοντας μαζικά στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας το Σάββατο στις 29 Γενάρη στις 11 το πρωί στην Πλατεία Ηρώων Χαϊδαρίου. Στη συγκέντρωση συμμετέχουν επίσης φορείς του Χαϊδαρίου, όπως, ο Σύλλογος Γυναικών της ΟΓΕ, η Ενωση Γονέων Χαϊδαρίου, το Παράρτημα του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου, ο Σύλλογος Δασκάλων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ