Πέμπτη 27 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Υπολειτουργούν οι παιδικοί σταθμοί στο Δήμο Φυλής

Επίκαιρη Ερώτηση για την κατάσταση στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Φυλής Αττικής κατέθεσε, χτες, ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Γκιόκας προς τον υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Στην Επίκαιρη Ερώτηση επισημαίνεται:

«Η κατάσταση στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Φυλής και ιδιαίτερα αυτούς στη μεγαλύτερη περιοχή του, τα Ανω Λιόσια, κρίνεται χωρίς υπερβολή τραγική.

Στην περιοχή των Ανω Λιοσίων λειτουργούν 4 παιδικοί και 2 βρεφονηπιακοί δημοτικοί σταθμοί. Ακόμα κι αν παραβλέψει κανείς ότι δύο από αυτούς λειτουργούν για βρέφη, παιδιά και παιδαγωγούς σε απόσταση 100 μέτρων από πυλώνες υψηλής τάσης της ΔΕΗ, αν παραβλέψει ότι άλλοι δύο λειτουργούν σε προκάτ κατασκευές και άλλος ένας σε δημοτικό κατάστημα (!!), δεν μπορεί να μην ανησυχεί για το μέλλον και τη λειτουργία τους ύστερα από την απόφαση της νέας δημοτικής αρχής να προχωρήσει σε απολύσεις 60 εργαζομένων και κυρίως παιδαγωγών, με το πρόσχημα της λήξης των συμβάσεών τους.

Οι απολύσεις αυτές επιτείνουν το πρόβλημα έλλειψης προσωπικού και η αντικατάσταση των απολυμένων παιδαγωγών από εργαζόμενους του δήμου άλλων ειδικοτήτων (καθαριότητας, πρασίνου, διοικητικού προσωπικού) καθιστά τη λειτουργία τους ακόμα και επικίνδυνη.

Η δημοτική αρχή του Δήμου Φυλής, ακολουθώντας την "καλλικρατική" λογική της κυβέρνησης, τη λογική των περικοπών και των ελαστικών σχέσεων εργασίας, προχωρά και στη μείωση του προσωπικού των σταθμών και στη διατήρηση των ίδιων και χειρότερων μορφών απασχόλησης (όραμά της οι εργαζόμενοι παιδαγωγοί με σύμβαση έργου), αναπαράγοντας την τακτική της "πολιτικής ομηρίας" εκατοντάδων εργαζομένων.

Παρά την κατάσταση που διαμορφώνεται σήμερα στους σταθμούς των Ανω Λιοσίων, η νέα δημοτική αρχή όχι μόνο διατήρησε τα τροφεία στους σταθμούς, αλλά προσανατολίζεται στην αύξηση ή και διπλασιασμό τους, με το εκβιαστικό δίλημμα της αδυναμίας λειτουργίας και του κλεισίματός τους.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. υπουργός τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για την πλήρη και κανονική λειτουργία των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών στο Δήμο Φυλής, για την πρόσληψη αναγκαίου παιδαγωγικού και βοηθητικού προσωπικού μόνιμης και σταθερής απασχόλησης και για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων τους, προκειμένου να καταργηθεί κάθε μορφής τροφείο που αναγκάζονται σήμερα να καταβάλλουν οι γονείς».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ