Πέμπτη 27 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΚΕ
Καταψήφισε το νομοσχέδιο για τη Σχολή Δικαστών

Καταψήφισε στη Βουλή το ΚΚΕ το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την Εθνική Σχολή Δικαστών αφού, όπως τόνισε ο εισηγητής του Γ. Γκιόκας, «μέσα από τη λειτουργία αυτής της Σχολής επιδιώκεται η διαμόρφωση νέων δικαστικών λειτουργών, τεχνοκρατών, άκαμπτων, αποκομμένων από τα προβλήματα του λαού και των εργαζομένων, που θα αναπαράγουν την κυρίαρχη νομική ιδεολογία και θεωρία και θα υπηρετούν χωρίς παρεκκλίσεις ένα αντιλαϊκό νομοθετικό πλαίσιο το οποίο, ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα, αντιδραστικοποιείται ολοένα και περισσότερο».

Ο βουλευτής υπογράμμισε ότι η λειτουργία μιας τέτοιας Σχολής δεν μπορεί αντικειμενικά να αυτονομείται από το χαρακτήρα που έχει η Δικαιοσύνη στο πλαίσιο του σημερινού συστήματος λέγοντας ότι «σε μια ταξική κοινωνία η Δικαιοσύνη δεν μπορεί παρά να έχει ταξικό χαρακτήρα, με την έννοια ότι υπηρετεί την τάξη που σήμερα έχει την οικονομική και πολιτική εξουσία».

Δεν μπορούμε, είπε, να μιλάμε για ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης όταν αυτή «εξελίσσεται σε βασικό εργαλείο καταστολής και υπεράσπισης της ταξικής εκμετάλλευσης και καταπίεσης». Ως παράδειγμα ανέφερε τη σχεδόν παγίωση της κήρυξης των απεργιών ως παράνομων και καταχρηστικών, την αύξηση των διώξεων σε βάρος συνδικαλιστών και άλλων αγωνιστών του λαϊκού κινήματος, όπως έδειξε εισαγγελική εγκύκλιος πριν από δύο χρόνια που ποινικοποιεί τους συνδικαλιστικούς αγώνες και επιβεβαιώνει ότι προωθείται μια δικαιοσύνη που θα υπηρετεί καλύτερα και ταχύτερα τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ