Πέμπτη 27 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΚΗ ΜΕΛΩΝ «ΣΥΝΩΜΟΣΙΑΣ ΠΥΡΗΝΩΝ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ»
Αυθαιρεσίες καταγγέλλουν οι συνήγοροι υπεράσπισης

Για τις αυθαιρεσίες που έχουν διαπιστωθεί στη δίκη των κατηγορουμένων για συμμετοχή στην αυτοαποκαλούμενη οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς», μίλησαν χτες οι συνήγοροί τους στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, στο Δικηγορικό Σύλλογο. «Σκεφτείτε μόνον το χωροφύλακα που καταγράφει ποιος μπαίνει στην αίθουσα και τον αστυνομικό που φωτογραφίζει όσους παρακολουθούν τη δίκη», αναφέρθηκε σχετικά με την απόφαση του δικαστηρίου να κρατούνται οι ταυτότητες όλων όσοι παρακολουθούν τη δίκη. Επιπρόσθετα, οι δικηγόροι επισήμαναν, ότι στην κρίση και μόνο του δικαστηρίου επαφίεται η τήρηση των πρακτικών. Η καθημερινή μαγνητοφώνηση - απομαγνητοφώνηση, λύνει απόλυτα και το θέμα της δημοσιοποίησης από τα ΜΜΕ, ώστε να μην αλλοιώνεται το περιεχόμενο της δίκης, υπογράμμισαν. Μίλησαν για ειδικό κλίμα καταστολής στην όλη διαδικασία, για ειδικές συνθήκες, άπειρες αυθαιρεσίες και απουσία ουσιωδών στοιχείων.

Υπογράμμισαν τη σημαντική επιλογή των κατηγορουμένων με την αποχώρησή τους, να υπερασπιστούν το δικαίωμα σε μια δημόσια δίκη, με κόστος να δικαστούν ανυπεράσπιστοι αυτοί που βρίσκονται προφυλακισμένοι και να μπουν φυλακή αυτοί που βρίσκονται ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Ολοι οι συνήγοροι δήλωσαν ότι παραμένουν οι μοναδικοί δικηγόροι της επιλογής και της εμπιστοσύνης των κατηγορουμένων και ότι η εντολή που έλαβαν να απέχουν από την αίθουσα αποτελεί διαμαρτυρία στις αντισυνταγματικές αποφάσεις του δικαστηρίου. Παράλληλα, εξήραν τη στάση των συναδέλφων τους, να μη γίνουν δοτοί συνήγοροι με την αποδοχή του διορισμού τους, ενώ ζητήθηκε και η παρέμβαση του ΔΣΑ.

Επίσης, με γραπτή δήλωση (διαβάστηκε), οι γονείς δηλώνουν την πλήρη υποστήριξη στα παιδιά τους που δικάζονται και τονίζουν: «Συμπαραστεκόμαστε στο δίκαιο αίτημα των παιδιών μας, για ηχητική καταγραφή, φωνοληψία των πρακτικών της δίκης και τη μη παρακράτηση των ταυτοτήτων και των στοιχείων όσων θέλουν να παρακολουθήσουν τη δίκη. Κάνουμε έκκληση στο δικαστήριο να ανακαλέσει τις επίμαχες αποφάσεις του και ζητάμε από κάθε αρμόδιο να βοηθήσει ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα η δίκη».

Να σημειωθεί ότι με χτεσινή ανακοίνωσή τους, σε ιστοσελίδα, οι πέντε προσωρινά προφυλακισμένοι επαναλαμβάνουν, ότι έχουν προχωρήσει σε αποχή συσσιτίου μέχρι την ικανοποίηση των αιτημάτων τους και σε περίπτωση έναρξης της δίκης χωρίς αυτούς, θα προχωρήσουν σε απεργία πείνας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ