Σάββατο 15 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ
«Να βγούμε νικητές»

Κινητοποιήσεις για τη δωρεάν μεταφορά φοιτητών μπροστά στο συλλαλητήριο της 19ης Γενάρη

Από τις διαρκείς κινητοποιήσεις του ΜΑΣ μέσα στη βδομάδα για δωρεάν μετακινήσεις των φοιτητών με τα μέσα μαζικής μεταφοράς (φωτ. από τη στάση λεωφορείων στο Φάληρο)
Από τις διαρκείς κινητοποιήσεις του ΜΑΣ μέσα στη βδομάδα για δωρεάν μετακινήσεις των φοιτητών με τα μέσα μαζικής μεταφοράς (φωτ. από τη στάση λεωφορείων στο Φάληρο)
Συνεχίζεται η πολύμορφη δράση του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών μπροστά και στη μεγάλη κινητοποίησή του στην Αθήνα στις 19 Γενάρη στις 12 το μεσημέρι στην Ομόνοια. «Οι σημερινές θυσίες είναι πολύ μικρότερες από αυτές που θα υποστούμε αν σκύψουμε το κεφάλι!», δηλώνει το ΜΑΣ, και καλεί σε γενικό ξεσηκωμό, «για να βγούμε νικητές στον πόλεμο που μας έχουν κηρύξει κεφάλαιο, κυβέρνηση και τρόικα».

Σε αυτό το πλαίσιο, συνεχίστηκαν και χτες οι κινητοποιήσεις με αιχμή το αίτημα για δωρεάν μεταφορά των φοιτητών - σπουδαστών. Οι φοιτητές που συσπειρώνονται στο ΜΑΣ επιβιβάστηκαν σε λεωφορεία με τα οποία μετακινούνται και πολλοί φοιτητές από και προς τις σχολές τους, απέκλεισαν τα ακυρωτικά μηχανήματα, συζήτησαν με οδηγούς και επιβάτες που καταδικάζουν το νέο χαράτσι στα εισιτήρια.

Χτες, από το πρωί, φοιτητές που συσπειρώνονται στο ΜΑΣ καλούσαν τους συμφοιτητές τους στο δρόμο της αντίστασης στο χώρο της Πανεπιστημιούπολης στου Ζωγράφου, όπου είχαν αναρτήσει πανό με αίτημα δωρεάν μεταφορές και ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των μέσων μαζικής μεταφοράς. Με τις ανακοινώσεις στο χέρι, οι φοιτητές του Μετώπου ενημέρωναν τους επιβάτες των λεωφορείων που τερματίζουν εκεί για το συλλαλητήριο στις 19 Γενάρη, συναντώντας τη θετική ανταπόκρισή τους.

Χτες το απόγευμα, φοιτητές της επιτροπής αγώνα ΑΣΟΕΕ έκαναν κινητοποίηση σε ένα τρόλεϊ της γραμμής 14: Με πανό που έγραφε «Οχι στις αυξήσεις χαράτσι στα εισιτήρια - Μέσα μαζικής μεταφοράς στην υπηρεσία του λαού» επιβιβάστηκαν στο τρόλεϊ και έκαναν συμβολικό αποκλεισμό στα ακυρωτικά μηχανήματα, ενώ μοίραζαν στους επιβάτες τις σχετικές ανακοινώσεις του ΜΑΣ.

Αντίστοιχες κινητοποιήσεις έγιναν στα λεωφορεία που εκτελούν το δρομολόγιο από το Φάληρο μέχρι το Πανεπιστήμιο Πειραιά και εκείνα που περνούν μπροστά από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ