Πέμπτη 28 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΥ
«Απαίτησαν» δωρεάν συγκοινωνίες

Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών τους «κατέλαβαν» τέσσερα λεωφορεία

Με δυναμικό τρόπο, φοιτητές του Μαθηματικού Αθήνας προχώρησαν χτες σε κινητοποίηση στη λεωφορειακή γραμμή 608 του ΟΑΣΑ, απαιτώντας δωρεάν μετακινήσεις για τους φοιτητές και όλο το λαό.

Χρειάζεται να σημειώσουμε ότι χιλιάδες φοιτητές και σπουδαστές στην Αθήνα μετακινούνται καθημερινά με περισσότερα από ένα μέσα μαζικής μεταφοράς για να πάνε στις σχολές τους και το... «χαράτσι» των εισιτηρίων (ακόμα και με τη φοιτητική έκπτωση που ισχύει στην Αττική) δεν είναι διόλου αμελητέο. Μάλιστα, έρχεται να προστεθεί στο γενικότερο κόστος σπουδών που αυξάνεται συνεχώς από την ανύπαρκτη φοιτητική μέριμνα (σίτιση, στέγαση) και τις ελλείψεις στις ίδιες τις σχολές τους (πληρώνουν εργαστηριακά υλικά, σημειώσεις, συμπληρωματικά συγγράμματα, κτλ.).

Απέναντι σ' όλα αυτά, όμως, το φοιτητικό κίνημα είχε απαντήσει με τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις του στις αρχές του καλοκαιριού, απαιτώντας «δωρεάν σπουδές για κάθε φοιτητή» με όλες τις προϋποθέσεις που αυτό συνεπάγεται. Στο πλαίσιο αυτών των διεκδικήσεων, με πρωτοβουλία της Πανσπουδαστικής Κ.Σ. και απόφαση του ΔΣ του Συλλόγου Φοιτητών Μαθηματικού, φοιτητές του συλλόγου χτες, «κατέλαβαν» τέσσερα λεωφορεία της γραμμής 608 (που τους πάει στη σχολή τους), «έφραξαν» τα ακυρωτικά μηχανήματα και «οδήγησαν» τους συμφοιτητές τους και τους υπόλοιπους επιβάτες δωρεάν στον προορισμό τους, ενημερώνοντας ταυτόχρονα και καλώντας σε συστράτευση στον αγώνα για δωρεάν συγκοινωνίες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ