Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 27 Σεπτέμβρη 2006 - αριθ. φύλλου: 9589

«ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Πρόταση έργων υποδομής στο κυκλοφοριακό για το λαό

Τις θέσεις της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας» για το κυκλοφοριακό και συγκοινωνιακό αδιέξοδο, καθώς και τα αναγκαία έργα υποδομής που θα εξυπηρετούν τα συμφέροντα του λαού της Θεσσαλονίκης και όχι το μεγάλο κεφάλαιο, καταθέτει αύριο Πέμπτη ο υποψήφιος νομάρχης Θεσσαλονίκης Γιάννης Ζιώγας στο ΤΕΕ Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας.

Motion Team


ΣΕΛ.  13

Να γίνει η ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ υπόθεση όλων των εργαζομένων

Σήμερα στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια καλούν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ για το συλλαλητήριο

Συνεχίζουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις οι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Μαζί τους σήμερα στο συλλαλητήριο και οι καθηγητές, οι εργαζόμενοι στο δημόσιο, με στάσεις εργασίας. «Η επιστημονική, οικονομική και κοινωνική αναβάθμιση των εκπαιδευτικών μπορεί να πραγματοποιηθεί, πέρα από τη διεκδίκηση των σύγχρονων δικαιωμάτων τους στο εισόδημα με κριτήριο τις πραγματικές τους ανάγκες, μόνο με την παλλαϊκή και μετωπική πάλη για την Ενιαία Δημόσια Δωρεάν και Λαϊκή Παιδεία», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, ενώ σε μαζική συμμετοχή στη στάση εργασίας και στο συλλαλητήριο καλεί η «Ταξική Δημοσιοϋπαλληλική Συσπείρωση», σημειώνοντας ότι η υπόθεση του αγώνα για δημόσια λαϊκή Παιδεία αφορά όλους τους εργαζόμενους.

Σε χτεσινή της δήλωση η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, σημείωσε: «Στην ήδη ακριβή και υποβαθμισμένη Παιδεία του ΠΑΣΟΚ, η Νέα Δημοκρατία καταφέρνει ένα συντριπτικό χτύπημα διαχωρίζοντας τα σχολεία σε πρώτης, δεύτερης και τρίτης κατηγορίας. Η πρόκληση είναι μεγάλη όταν απαντάς στους δασκάλους ότι θα τους δώσεις 103 ευρώ σε δόσεις τριών χρόνων. Επομένως, η μάχη της Παιδείας είναι στην πρώτη γραμμή των αγώνων των εργαζομένων».


ΠΕΡΑΜΑ
Κάλεσμα για ανάδειξη αγωνιστικής δημοτικής αρχής

Μήνυμα αντίστασης στην αντιλαϊκή πολιτική που έχει καταδικάσει τις εργατικές λαϊκές οικογένειες του Περάματος στην ανεργία, στη φτώχεια και τη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη σε συρρίκνωση και μαρασμό, έστειλαν χτες οι συγκεντρωμένοι στην πλατεία Ηρώων του Περάματος, υποσχόμενοι να δώσουν αποφασιστικά τη μάχη, με στόχο να έχει ξανά ο περαματιώτικος λαός αγωνιστική δημοτική αρχή, με δήμαρχο τον Γιάννη Πατσιλινάκο. Στη συγκέντρωση μίλησε και η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, τονίζοντας ότι η εκλογική μάχη πρέπει να συμβάλει ώστε να γιγαντωθεί το λαϊκό κίνημα.


ΣΕΛ.  3

Θα γίνει της Φώφης;

Δεκαεφτά μέρες μόνο έχουν μείνει έως τη μέρα που σταματάει κάθε δημόσια ραδιοτηλεοπτική συζήτηση για τις εκλογές. Και σε 19 μέρες οι ψηφοφόροι θα φτάσουν στην κάλπη χωρίς - με τα μέχρι τώρα δεδομένα - να έχουν δει έστω και μία φορά όλους τους υποψήφιους γύρω από ένα τραπέζι να παρουσιάζουν τις θέσεις τους και να αντιπαρατίθενται γι' αυτές, ώστε στοιχειωδώς να γνωρίζει ο ψηφοφόρος «τι πουλιά πιάνει ο καθένας», όταν έχει να αντιμετωπίσει πραγματικό αντίπαλο και όχι μόνο όταν αυτοπροβάλλεται μέσω διαφημιστικής εταιρείας. Αληθεύει πως «δε θέλει δημόσια αντιπαράθεση η Φώφη», όπως λένε πληροφορίες από τα κανάλια; Και το ΠΑΣΟΚ τι λέει;



ΝΑΣ
Περιοδεία στο ΚΕΣΕΝ

Με κριτήριο τα προβλήματα των ναυτεργατών κάλεσαν τους σπουδαστές του ΚΕΣΕΝ να ψηφίσουν οι Γιώργος Μαυρίκος, Γιάννης Μανουσογιαννάκης και Ελπίδα Παντελάκη, ενισχύοντας τα αγωνιστικά ψηφοδέλτια συμπαράταξης.


ΣΕΛ.  15

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ