Σάββατο 15 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Προβλήματα από τη μείωση των συμβασιούχων

Σε «συνένωση» διαφορετικών τμημάτων με «συνδιδασκαλία», καθώς και σε περικοπές μαθημάτων επιλογής ανά τμήμα, μπορεί να οδηγήσει η περικοπή πιστώσεων για συμβασιούχους καθηγητές στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, στην οποία προχώρησε το υπουργείο Παιδείας. Η πρυτανεία του πανεπιστημίου ξεκίνησε, ήδη, διαδικασίες προς αυτή την κατεύθυνση και στο εαρινό εξάμηνο φοιτητές διαφορετικών τμημάτων μπορεί να βρεθούν στο ίδιο αμφιθέατρο για... «συνδιδασκαλία».

Σε σχετική ανακοίνωσή του ο Ενιαίος Σύλλογος Διδασκόντων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ανάμεσα στα άλλα, αναφέρει: «Η περικοπή (76 αναγκαίες, 70 συμφωνηθείσες, 59 εγκριθείσες) των πιστώσεων συμβασιούχων διδασκόντων για το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας μοιραία θα μεταφέρει όλη την πίεση στις συμβάσεις του εαρινού εξαμήνου - καθώς οι συμβάσεις του χειμερινού εξαμήνου 2010-2011 έχουν ήδη υπογραφεί - με αναπόφευκτο αποτέλεσμα την αδυναμία απρόσκοπτης υλοποίησης των προγραμμάτων σπουδών του επόμενου εξαμήνου, ή και την παροχή απλήρωτου διδακτικού έργου εκ μέρους των συμβασιούχων διδασκόντων. Οι επιλογές αυτές αποτελούν συνέχεια της ίδιας "εκπαιδευτικής" πολιτικής της τελευταίας δεκαετίας, μιας πολιτικής βίαιης υποβάθμισης και απαξίωσης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης».

Το ΔΣ του Ενιαίου Συλλόγου ζητά να χορηγηθούν όλες οι πιστώσεις όπως αρχικά είχε συμφωνηθεί, εκφράζει τη συμπαράστασή του στους συμβασιούχους διδάσκοντες και καλεί τις πρυτανικές αρχές να αντιδράσουν με αναστολή λειτουργίας του Ιδρύματος, αν το υπουργείο εμμένει στις αποφάσεις του.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ