Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 16 Γενάρη 2011 - αριθ. φύλλου: 10868

ΕΛΛΑΔΑ - ΤΟΥΡΚΙΑ - ΙΣΡΑΗΛ
Επικίνδυνη διαπλοκή στους ενδομονοπωλιακούς ανταγωνισμούς

Eurokinissi

Οι συζητήσεις της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ με την τουρκική κυβέρνηση για τη συνεκμετάλλευση των υδρογονανθράκων του Αιγαίου, σε συνδυασμό με τη «στρατηγική σύμπλευση» με το κράτος του Ισραήλ, δείχνουν ταχύτατη εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς στην Ανατολική Μεσόγειο, με απρόβλεπτες συνέπειες για τον ελληνικό και τους άλλους λαούς της περιοχής.


ΣΕΛ.  7  -  8

ΛΑΪΚΗ ΑΠΕΙΘΑΡΧΙΑ - ΑΝΥΠΑΚΟΗ στην αντιλαϊκή πολιτική

Αγωνιστική απάντηση στην ακρίβεια που φουντώνει

  • Το νέο άγριο κύμα υπέρογκων αυξήσεων στα τρόφιμα, στα είδη πρώτης ανάγκης, στους λογαριασμούς του ρεύματος και του νερού, στα καύσιμα κ.α., που εξελίσσεται απ' την αρχή του 2011, φέρνει απόγνωση στις εργατικές λαϊκές οικογένειες. Την ίδια στιγμή δοκιμάζονται σκληρά από την ξέφρενη αύξηση της ανεργίας, τη γενίκευση της ελαστικής - προσωρινής εργασίας, το κλείσιμο χιλιάδων μικρομεσαίων επιχειρήσεων, τις δραστικές μειώσεις μισθών και συντάξεων, τη συνεχή εμπορευματοποίηση της Υγείας, της Πρόνοιας, της Εκπαίδευσης.
  • Η ληστεία του λαϊκού εισοδήματος μέσω της ακρίβειας αποτελεί οργανικό στοιχείο της αντεργατικής - αντιλαϊκής στρατηγικής που υλοποιεί η κυβέρνηση, έχοντας την ουσιαστική συναίνεση της ΝΔ και του ΛΑ.Ο.Σ. Είναι ανάγκη ζωτικής σημασίας η εργατική λαϊκή απάντηση να αντιστοιχηθεί με την οξύτητα και το βάθος της επίθεσης.
  • Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους νέους και τις γυναίκες να συμβάλουν με τη συμμετοχή τους στο φούντωμα των νέων κοινών μεγάλων αγώνων στους οποίους πρωτοστατούν το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΕΒΕ, η ΠΑΣΥ, το ΜΑΣ, η ΟΓΕ.
  • Μονόδρομος για να μην πληρώσει ο λαός τις συνέπειες της κρίσης και τα αδιέξοδα του καπιταλιστικού τρόπου ανάπτυξης είναι η πάλη για δρόμο ανάπτυξης που θα υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες και όχι αυτές των μονοπωλίων. Με λαϊκή εξουσία και αποδέσμευση από την ΕΕ και τους άλλους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς.

ΣΕΛ.  3

ΠΑΜΕ - ΠΑΣΕΒΕ - ΠΑΣΥ - ΟΓΕ - ΜΑΣ
Εντείνουν τη δράση για τα λαϊκά προβλήματα

Η κοινή δράση ΠΑΜΕ, ΠΑΣΕΒΕ, ΠΑΣΥ, ΜΑΣ, ΟΓΕ για τη διεκδίκηση ικανοποίησης των αναγκών των λαϊκών στρωμάτων ξεδιπλώνει μαχητικές αγωνιστικές πρωτοβουλίες οργάνωσης και συσπείρωσης δυνάμεων της εργατικής τάξης, των αυτοαπασχολουμένων, της φτωχής αγροτιάς, των γυναικών, της νεολαίας ενάντια στη συνεχιζόμενη επιθετικότητα του μαύρου μπλοκ κυβέρνησης - εργοδοσίας - τρόικας, στη ρότα της αντιμονοπωλιακής πάλης.


ΣΕΛ.  16   -   17

Προσφορές

Η Λέσχη Φίλων της Ν. Υόρκης προσφέρει στο ΚΚΕ 3.000 δολάρια ΗΠΑ.

Ο σ. Γιώργος Καλτσούλας, από την Τήνο, προσφέρει 1.000 ευρώ στο ΚΚΕ.

Ο κ. Κώστας Λέκκας προσφέρει 1.000 δολάρια ΗΠΑ, στο «Σπίτι του Αγωνιστή».



ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ
Κινητοποιήσεις με την ΠΑΣΥ

ΣΕΛ.  15
ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
Αναπλάσεις για την πλουτοκρατία

ΣΕΛ.  19
ΕΘΝΙΚΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ - ΔΙΟΔΙΑ
Ληστεύουν το λαό

ΣΕΛ.  18
«ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ»
Αντιλαϊκή διαχείριση προβλημάτων

ΣΕΛ.  12  -  13
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ
Νέα αντεργατικά μέτρα

ΣΕΛ.  4  -  6
ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Για απεργία στις 10 Φλεβάρη

Μπροστά στην ολοένα κλιμακούμενη αντεργατική επίθεση η πρόταση της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ προς όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, τις Ομοσπονδίες και τα Εργατικά Κέντρα να αποφασίσουν και να προκηρύξουν 24ωρη πανεργατική απεργία στις 10 Φλεβάρη είναι πρόταση μάχης, πρόταση πλατιάς ταξικής συσπείρωσης και κλιμάκωσης της πάλης. Οπλο αντίστασης στα χέρια όλων των εργαζομένων, σε όποιον κλάδο, σε όποιον τομέα και αν εργάζονται.


ΣΕΛ.  2

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ