Σάββατο 15 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Τρομοκρατική η απόφαση καταδίκης των εκπαιδευτικών

Αλληλεγγύη στους διωκόμενους εκπαιδευτικούς των Γιαννιτσών

«Τρομοκρατική και πρωτοφανή για τα εκπαιδευτικά δεδομένα» χαρακτηρίζει η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ την απόφαση του δικαστηρίου Γιαννιτσών που «καταδίκασε 40 καθηγητές, 3 γιατρούς και μια μητέρα σε 12μηνη φυλάκιση γιατί τόλμησαν οι μεν να ασκήσουν ...το παιδαγωγικό τους έργο δικαιολογώντας απουσίες που βασίζονταν σε δικαιολογητικά γιατρών, οι δε γιατί οι διαγνώσεις πραγματικής ασθενείας των παιδιών δεν έφτασαν έγκαιρα»!

Οπως τονίζει, «είναι γνωστό σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα ότι ο σύλλογος εκπαιδευτικών έχει το δικαίωμα να κρίνει στο τέλος του σχολικού έτους τη φοίτηση των μαθητών αν ήταν επαρκής ή όχι, τηρώντας πάντα το μέτρο που η κάθε του υπέρβαση θα αλλοίωνε τον παιδαγωγικό χαρακτήρα της απόφασης. Δικαίωμα που παίρνει υπόψη του ότι για πολλές απουσίες δεν ευθύνονται οι ίδιοι οι μαθητές και ότι έχει συντελεσθεί έως τότε η ποιοτική και ποσοτική διδασκαλία ώστε να κριθεί επαρκής η φοίτηση. Αυτό το δικαίωμα δεν ανήκει σε κανένα δικαστή αλλά στο συγκροτημένο όργανο του σχολείου, στο σύλλογο των εκπαιδευτικών»!

Το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών καλεί «Εργατικά Σωματεία, Ομοσπονδίες, Ενώσεις και Συλλόγους Γονέων, Μαθητικά Συμβούλια, ΕΛΜΕ, Συλλόγους Δασκάλων να ξεδιπλώσουν ένα δυναμικό κύμα αλληλεγγύης στους 40 διωκόμενους συναδέλφους των Γιαννιτσών. Ταυτόχρονα καλεί τους συναδέλφους να βγάλουν τα συμπεράσματά τους για τις επιλογές της κυβέρνησης και της δικαιοσύνης. Να γυρίσουν την πλάτη σε όλους αυτούς που φτιάχνουν ένα σχολείο που θέλει το δάσκαλο σκυφτό και το λαό αμόρφωτο».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ