Πέμπτη 4 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Χάινερ Μίλερ και «Σάουμπίνε»

Στο Ινστιτούτο «Γκαίτε» από τις 8 του μήνα μέχρι τις 20 Φλεβάρη θα παρουσιαστεί μια ενδιαφέρουσα έκθεση με τίτλο «Μνημείο Χάινερ Μίλερ», η οποία είναι αφιερωμένη στον πρόωρα χαμένο, σπουδαίο Γερμανό δραματουργό, μαθητή του Μπρεχτ, διευθυντή για ένα διάστημα του «Μπερλίνερ Ανσάμπλ» (του διάσημου θεάτρου που δημιούργησε ο Μπρεχτ στο Ανατολικό Βερολίνο) Χάινερ Μίλερ. Η έκθεση οργανώθηκε με την ευκαιρία των πέντε χρόνων από το θάνατό του και περιλαμβάνει εικόνες και κείμενα του γνωστού στο ελληνικό θεατρόφιλο κοινό Μίλερ (από θεατρικά και άλλα έργα του, παραστάσεις έργων του και άλλες δραστηριότητές του).

Στα πλαίσια της έκθεσης, στις 29/1 θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση - συζήτηση με θέμα ««Χάινερ Μίλερ - Αντικατοπτρισμός του μέλλοντος» με ομιλητές θεωρητικούς και πρακτικούς του θεάτρου, οι οποίοι έχουν ασχοληθεί με έργα του πρωτοποριακού αυτού συγγραφέα. Πρόκειται για τους Β. Αρδίτη, Ε. Βαροπούλου, Ν. Διαμαντή, Χ. Τ. Λέμαν, Μ. Μαρμαρινό, Γ. Μιχαηλίδη, Β. Σκούρα, Β. Στρορχ, Θ. Τερζόπουλο.

Με την ευκαιρία να σημειώσουμε άλλη μια εκδήλωση που θα γίνει στο «Γκαίτε» στις 22/1, η οποία επίσης αφορά στο θέατρο. Συγκεκριμένα στο επίσης διεθνώς φημισμένο, πρωτοποριακό γερμανικό θέατρο «Σάουμπίνε», με το οποίο ταυτίστηκε ο διάσημος σκηνοθέτης Πέτερ Στάιν. Θέμα της εκδήλωσης «Η ιστορία και η νέα αποστολή της "Σάουμπίνε"». Ομιλητής θα είναι ο Γενς Χίλγκε (διευθυντής δραματολογίας και μέλος της καλλιτεχνικής διεύθυνσης του θεάτρου), ο οποίος θα σχολιάσει το σχετικό με τη «Σάουμπίνε» ντοκιμαντέρ των Γ. Γέσελ - Μπ. Κράμερ «Αγγελική αμοιβή».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ